Skip links

Novetats ministerials sobre l’obertura dels concessionaris

Atenent als canvis que el govern espanyol va marcant al BOE, us passem la informació actualitzada:

  • Punts de venda de vehicles (concessionaris) amb superfícies de més 400m²

Els concessionaris poden obrir a partir del dia 18 de maig independentment de la fase en què estigui el seu territori. Tampoc es té en compte la seva superfície, però tots hauran de fer-ho amb cita prèvia. Així ho recull l’Ordre Ministerial 414/2020 publicada el cap de setmana passat al BOE i que estableix les directrius per a l’obertura dels concessionaris en les fases de desescalada.

  • Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud queden en fase 0 amb mesures de flexibilització. Impacte en el nostre sector

La regió de Barcelona ciutat i les regions metropolitanes nord i sud queden en una fase 0 amb mesures de flexibilització. D’altra banda, les regions sanitàries de Girona, Lleida, la Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passen a la fase 1 del desconfinament.

  • Reobertura de les ITV I pròrroga de la validesa de les inspeccions tècniques vençudes durant l’estat d’alarma

Així mateix, podran procedir a la seva reobertura al públic, mitjançant la utilització de la cita prèvia, les estacions d’inspecció tècnica de vehicles sigui com fos la seva superfície.

El Govern espanyol ha prorrogat la validesa de les inspeccions tècniques vençudes durant l’estat d’alarma. Aquesta mesura ha estat interpretada per l’agrupació de les ITV AECA positivament, doncs evitarà el col·lapse del servei.