Skip links

El Pacte per la Mobilitat reprèn l’activitat i facilita les dades públicament

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va acollir la primera sessió plenària del Pacte per la Mobilitat d’aquest mandat i va reunir més d’una vuitantena d’entitats vinculades a la mobilitat de la ciutat. Creat l’any 1998, el Pacte per la Mobilitat actua com a fòrum participatiu i espai de consens entorn del model de mobilitat a Barcelona. La sessió plenària d’avui va estar presidida per la Primera Tinent d’Alcalde i Regidora de Mobilitat, Laia Bonet, acompanyada de l’equip directiu de mobilitat.

En aquesta jornada, es va presentar una publicació online de dades de mobilitat de la ciutat, disponibles en obert per tota la ciutadania amb una nova web que s’anirà actualitzant periòdicament. Una mesura molt ben rebuda, després d’un llarg parèntesi, ja que sense dades per analitzar, difícilment es pot participar. Cal destacar també que s’obre el procés per configurar el pla de mobilitat urbana que ha d’entrar en vigor l’any vinent i el propòsit d’aprovar-lo abans, trencant amb dinàmiques anteriors.

En el quadre inferior s’estima percentualment les etapes diàries de desplaçaments realitzades diàriament en cada mode de transport en la mobiltat quotidana a la ciutat, que posen de relleu el pes que manté el cotxe, la moto i el vehicle comercial.

Tenint en compte que el missatge destacat va ser que Barcelona arriba al 80% de desplaçaments amb modes de transport sostenibles, la intervenció del Portaveu i Secretari General del Gremi del Motor i la Mobilitat, Joan Blancafort, va girar entorn a destacar les mesures en curs i de cara a futur, les empreses del sector per reduir les emissions de cara a la nova mobilitat.