Skip links

Què aportarà el PERTE?

Amb l’aprovació del Pla estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) de l’Estat espanyol, un dels objectius marcats és impulsar el vehicle elèctric, amb una dotació de fonts públics de 4.300 milions d’euros.

Aquesta decisió reforça el sector de l’automoció perquè està immers en una autèntica revolució i cal avançar en la seva transformació. Els primers recursos públics procedents del programa europeu Next Generation van, per tant, en una direcció encertada. Ara bé, el camí no es preveu fàcil: gairebé 9 de cada 10 vehicles produïts al país són de combustió i els vehicles que opten a les ajudes públiques MOVES no arriben al 8% dels vehicles matriculats.

La Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va reunir la taula de l’automoció formada per les patronals, sindicats i autonomies, on també estava present el nostre president Jaume Roura. La ministra va demanar el recolzament de tots els implicats. I, en paral·lel, la nova ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, va destacar que el propòsit de l’ajuda és la transformació i no tornar a assolir el volum de matriculacions d’abans de la pandèmia.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant

Des de Fecavem, tan sols podem traslladar els nostres millors desitjos per aquesta iniciativa i esperem que vinguin properament nous PERTES als que es puguin acollir tota la cadena de valor del sector de l’automoció.