Skip links

Plaques vermelles

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha contestat a la petició formulada pel Vicepresident en funcions de President, Pere Aragonès, per part de les entitats Foment del Treball Nacional, Unió Patronal Metal·lúrgica i Fecavem. Així, desestima la proposta d’ajornar el cobrament de l’Impost sobre les emissions de CO2, fins a finalitzar la pandèmia derivada de la Covid-19.

El Conseller considera inajornable abordar els canvis estructurals transformadors de futur i defensa que les evidències relacionen les pandèmies amb els canvis ambientals globals que impulsen la pèrdua de biodiversitat i el canvi climàtic.  

El Govern proposa treballar conjuntament amb els sectors econòmics i transformar els reptes associats a aquesta crisi climàtica en una oportunitat d’impulsar la innovació, la creació de nous serveis, productes i processos alineats amb l’objectiu de zero emissions.

En aquest nou marc, assegura que el sector de l’automoció té un paper molt destacat, tant en termes de producció com d’ocupació, a més perquè impulsa molts altres sectors. Acaba explicant que el Govern disposa d’un Pla de recuperació econòmica i protecció social, amb una Agenda Verda  com a resposta a la declaració d’emergència climàtica que el mateix Govern de Catalunya va declarar el maig de 2019.

Pel que fa a l’impost sobre les emissions, no s’ha de llegir al marge d’aquesta Agenda Verda. La Llei 16/2017, d’1 d’agost, del canvi climàtic, estableix que la seva recaptació ha de destinar a projectes que tinguin com a objectiu la reducció d’emissions per tal de fer-nos més resilients als impactes del canvi climàtic.

En fi, a la balança del Govern ha tingut més pes destinar aquests nous recursos  per a sufragar projectes de futur que tenen el propòsit de reduir les emissions que generen el canvi climàtic, que el perjudici des de ja als titulars de vehicles per un impost mal plantejat perquè es cavalca amb un Impost de Circulació que també grava el mateix: la titularitat. A més de penalitzar amb un cost addicional a les empreses de Catalunya respecte a les d’altres territoris de l’estat espanyol.