Skip links

El RACC avisa de la manca de transport públic i els frens al privat

El RACC ha presentat un informe que presenta un interessant contrapunt a l’enquesta de mobilitat diària metropolitana, a lla qual fem referència en aquesta nova edició de l’Infogremi d’agost i val la pena tenir en compte les dues aportacions.

Així doncs, l’AMB detalla els usos i freqüències dels desplaçaments de la ciutadania, amb l’objectiu de conèixer les característiques bàsiques de la mobilitat en dia feiner de la ciutadania resident dins l’àmbit del Sistema tarifari integrat de Barcelona, un fi que evidencia un enfocament per a la promoció del transport públic, en detriment del vehicle privat.

En aquest context, pren valor l’excel·lent treball del RACC, que analitza la mobilitat diferent, des de la perspectiva dels conductors i usuaris del vehicle. Un treball que fa honor al seu origen fundacional de club d’automobilistes.

L’informe conclou que la majoria d’usuaris del cotxe, asseguren no tenir cap opció per agafar el transport públic i rebutgen la penalització de l’ús del transport privat amb peatges urbans. A més, caracteritzen l’usuari del vehicle privat amb un perfil soeconòmic mitjà o baix i concreta les seves expectatives de renovació del seu mitjà de transport.

El RACC demana una infraestructura de mobilitat robusta per atendre les seves necessitats, posant de relleu les mancances i deficiències en aquest sentit. Per tant, cal treballar amb una mirada més àmplia per part dels gestors de la mobilitat i també s’han de considerar les necessitats de la mobilitat de tota la població, sense excepció.

D’altra banda, el RACC afegeix que cal trobar un equilibri entre les restriccions al vehicle privat – també cada vegada majors des del nostre punt de vista com a entitat que constituïm el Gremi del Motor-, i vetllar perquè la mobilitat sigui accessible per a tothom. Finalment, recomana com a mesura, els incentius econòmics als usuaris de vehicles contaminants per a la renovació dels seus vehicles, una mesura que compartim i que en altres indrets del país s’apliquen, però que la conjuntura actual del nostre país no permet abordar.