Skip links

Jaume Roura i Calls renova el mandat al Gremi del Motor

Presidirà la província de Barcelona els propers 4 anys

Jaume Roura i Calls ha estat proclamat president per quatre anys més del Gremi del Motor de Barcelona per proclamació, al haver constatat que sols hi havia una candidatura registrada.  Com a cinquè president del Gremi, Roura exercirà el càrrec durant els pròxims quatre anys i, en paral·lel a la seva presidència a la Patronal Fecavem a Catalunya.
El Gremi del Motor de Barcelona agrupa a empreses dedicades a la venda i postvenda de vehicles, un sector que en el seu conjunt genera una forta ocupació. Aquesta patronal catalana defensa els interessos del col·lectiu i denuncia el tracte de les administracions públiques. 
I com a gran coneixedor de l’economia nacional i del sector de l’automoció, Jaume Roura, també actual president de la UPM, i membre de la Cambra de Barcelona, vicepresident de Confemetal, membre del comitè executiu de Faconauto i vicepresident del Consell de Gremis, seguroà vetllant pel paper que ha de liderar l’automoció en el teixit econòmic actual.

Jaume Roura ha anunciat que una de les seves primeres actuacions després de prendre possessió de renovar la presidència del Gremi serà promoure una reunió amb els presidents de la Federació de Gremis (Gremi del Motor, CORVE, ASTAVE i Associació Provincial d’Automoció de Lleida) per tractar en profunditat els obstacles que s’estan creant enfront de la mobilitat privada i respondre als reptes que afronta el sector. Properament, també avançarà els objectius marcats pels propers anys on el Gremi seguirà ampliant els seus objectius des del punt de vista dels serveis però també del posicionament mediàtic i com a actor influenciable en tots els àmbits, també d el’administració.

Biografia

Natural de Vilassar de Mar (Barcelona), nascut el 1947, casat amb Joana i pare de tres fills. Roura és empresari del sector de l’automoció des de 1968, en àrees de Barcelona, Martorell, Mataró/Maresme, Blanes, Badalona i Igualada. L’any 1988 funda el Grup Lesseps, del que és president i representa a les marques: SEAT i Volvo a Barcelona, Mataró, Badalona, Blanes, Martorell i Igualada. 

Trajectòria professional 

  • President de FECAVEM (Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor). L’Associació d’empresaris de la venda de vehicles és un organisme interprovincial amb quatre associacions que coordinen, representen, gestionen, fomenten i defensen els interessos generals i comuns de l’empresariat del motor.   
  • President del Gremi del Motor de Barcelona (Gremi de Venedors de Vehicles a Motor) i vicepresident des de 2005. Va presidir l’organització dels actes de celebració del 50è Aniversari. 
  • President de la Unió Patronal Metal·lúrgica UPM des del març del 2020.
  • Actual President del “Salón Ocasión del Vehículo Garantizado” de Fira de Barcelona.  
  • President de FACONAUTO (Federació d’Associacions de Concessionaris de l’Automoció) 2012-2017. FACONAUTO integra les Associacions de Concessionaris Oficials de Marques Automobilístiques presents al mercat espanyol. En l’actualitat representa els interessos de 2.831 concessionaris de turismes i 311 de vehicles industrials, dels quals depenen aproximadament les 2.600 empreses del segon nivell de distribució, la qual cosa totalitza més de 5.400 pimes d’automoció. 
  • President de la Federació Catalana de Futbol (2000-2005). Va organitzar els històrics partits internacionals entre la Selecció Catalana i la Selecció campiona del món de Brasil, entre d’altres. Va consolidar la Mutualitat Catalana de Futbolistes i va promoure la innovació en els camps de futbol a tot Catalunya amb la implantació de la gespa artificial. 
  • Va formar part de la Comissió Delegada, màxim òrgan del Futbol Espanyol, participant amb el projecte de la Roja Selecció Espanyola, directiu i Vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol (2000-2005). 
  • Patró de la Fundació de l’Esport Català. Els objectius de la Fundació estan dirigits al foment de l’esport i la cultura catalana. Especialment en aquells àmbits menys afavorits pels mitjans de comunicació com l’esport base i escolar, el femení i l’esport per a discapacitats.