Skip links

Retard en l’aplicació del MOVES III: informe de la nostra Patronal

Després de les últimes ampliacions de pressupost del Moves III, el pressupost total del programa ascendeix actualment a 693M/€. Des de Fecavem, volem posar de manifest que la dotació de les ajudes a la compra de vehicles només queda un 2% de dotació i el d’infraestructures de recàrrega, un 7%. I, per la seva banda, les resolucions atorgades respecte a les sol·licitades són del 71% i el 50% en les dues línies d’ajuts obertes.

Pel que fa als pagaments transferits efectivament als beneficiaris, només s’han liquidat un 3% i porta un retard considerable. Hem comunicat a l’ICAEN que es porta un retard considerable i que els incentius es resolen massa lentament i li resten eficiència. Des de Fecavem, us adjuntem la carta que hem fet arribar a l’ICAEN i el darrer informe d’estat del pla, elaborat amb les dades facilitades per ICAEN-IDAE.

Per la seva banda, hem sabut que el President del govern espanyol, Pedro Sánchez reitera el seu compromís amb el sector de l’automoció, destacant l’ampliació del programa MOVES en 0,4M€. Fecavem acull aquest anunci molt positivament, posant de manifest que la continuïtat del programa li dona credibilitat i més força. En la trobada mantinguda entre el president Sánchez i ANFAC, un dels compromisos de La Moncloa és dotar el MOVES amb 400.000.000 €.

Fecavem valora positivament l’ajut, destacant la importància que els programes han de tenir continuïtat en el temps i demana a l’ICAEN que faci efectiva les assignacions, perquè aquí a Catalunya està a punt d’esgotar-se la dotació pressupostària actual. En definitiva, a parer de Fecavem són dues les qüestions que calen una ràpida actuació del Govern català: optimitzar la gestió del pla i renovar la dotació pressupostària.

Us detallem l’Informe elaborat per Fecavem i la carta enviada a l’ICAEN.