Skip links

Trobada virtual amb la Ministra d’Indústria, Reyes Maroto

El president de Fecavem, Jaume Roura, participa en la trobada virtual de Nueva Economía Forum amb la ministra d’Indústria, Reyes Maroto. La Patronal Catalana de l’Automoció pren la paraula en el debat de l’economia estatal. Es constitueix la ‘Mesa de la Automoción’ per establir un full de ruta pel sector i es donen les directrius pel futur de Nissan.

Aquest dilluns, el president de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura, ha participat en la trobada virtual amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. El president Roura ha exposat els greuges econòmics que suposaria perdre la planta Nissan a Catalunya. La ministra Maroto ha assegurat que el govern espanyol “lluitarà fins l’últim minut i sumarà esforços en contacte directe amb els japonesos perquè la fàbrica Nissan es quedi a Barcelona”. Una de les alternatives que es donen a Nissan és explorar alternatives de mobilitat que donin continuïtat.

En aquest sentit, Roura i Maroto coincideixen que la indústria de l’automoció és prioritària. Una de les possibilitats que ara s’exploren és impulsar una fàbrica de bateries elèctriques.

D’altra banda, s’ha constituït la ‘Mesa de la Automoción’ amb la presència del comissari del Mercat Interior, Thierry Breton. Aquesta taula comptarà amb la veu dels governs de les comunitats autònomes i reunirà el conjunt de la cadena de valor i l’Estat espanyol per establir una fulla de ruta que desenvolupi el pla d’impuls de l’automoció. Per això, també es vol treballar per comptar amb fons europeus que prioritzin les plantes. La trobada virtual s’ha donat en el Nueva Economía Forum.

Descarregar nota de premsa