Skip links

El Saló Ocasió ven 1.000 vehicles en 5 dies en una edició de recuperació del sector

El Saló Ocasió va tancar el passat diumenge la seva 41a edició amb 1.000 vehicles venuts. El certamen que enguany ha retallat la seva durada, passant de nou a cinc dies, ha superat totes les previsions i ha augmentat en un 25% les vendes de l’any passat. Així mateix, es calcula que ha generat un volum de negoci de 24 milions d’euros.

Un any més, la majoria de transaccions han estat de turismes de fins a 4 metres, així com SUV, tot terrenys i sedans a partir 4,5 metres de llargada. A nivell de motoritzacions, els models de gasolina han estat els models més venuts, seguit dels híbrids que continuen creixent. De la seva banda, les unitats 100% elèctriques mica en mica van conquerint el mercat d’ocasió, i en aquesta edició ja han suposat el 6% del total, el doble que l’any passat.

El president d’Ocasió, Jaume Roura, ha assegurat que “la majoria d’expositors han superat els seus objectius de vendes i, fins i tot, alguns han esgotat existències. Uns resultats excel·lents que constaten la recuperació del sector iniciada els últims mesos i que avalen el nou format de saló més concentrat”.

Es calcula que els més de 1.000 vehicles venuts representen un volum de negoci al voltant dels 24 milions d’euros, atès que el preu mitjà dels vehicles exposats al saló ha estat de 23.800 euros. Tanmateix, també s’han iniciat moltes operacions en el marc del Saló Ocasió que es concretaran properament als concessionaris, juntament amb les que es puguin fer a través del web www.portalsalonocasion.com que romandrà obert fins el 31 de desembre amb una selecció de les ofertes encara disponibles, contribuint així a augmentar el número total de transaccions i volum de negoci definitius.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb el suport del Gremi del Motor i de la Patronal Catalana de Distribució d’Automoció (Fecavem), el Saló Ocasió ha rebut més de 13.000 visitants, un 15% més que en l’edició de 2022. La 42a edició de l’esdeveniment està prevista que se celebri durant la tardor de 2024 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.