Skip links

Sí a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona

Aquest proper 2 de juny, Fecavem se sumarà a un col·lectiu representatiu d’entitat i agents econòmics del teixit productiu de la ciutat de Barcelona i del conjunt de Catalunya per demanar a les administracions públiques que facin possible un acord per aprovar l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona el Prat, tal i com està previst al Pla Barcelona.

En aquests moments, 200 patronals i associacions ja integren aquest reclam que es materialitzarà des de l’escole de negocis ESADE. El president de Fecavem, Jaume Roura, hi assistirà i també representarà la presidència del Gremi del Motor i la Unió Patronal Metal·lúrgica, UPM. Altres entitats que hi formen part són: Foment del Treball, Cambra de Barcelona, Barcelona Tech City, Mobile World Capital, Cercle d’Economia, Círculo Ecuestre, RACC i UFEC, entre d’altres.

A l’acte intervindran el catedràtic d’Economia i exconseller del govern català, Andreu Mas-Colell, i el president del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, Paco Gutiérrez. L’ampliació prevista al Pla Barcelona consisteix en una nova terminal satèl·lit i l’ampliació de 500 metres d’una de les pistes paral·leles. La inversió estimada és de 1.700 milions d’euros entre el període 2022-2026. Això permetria passar de l’actual capacitat de 55 milions de passatgers a l’any a 70 milions.