Skip links

Stellantis reestructura la seva xarxa

El passat mes de maig, el grup Stellantis va anunciar públicament el final dels acords de venda i distribució de serveis de totes les marques que agrupa, amb un preavís de dos anys, pas previ i necessari per a la construcció del nou esquema de distribució que promou una xarxa de distribució multimarca més eficient i optimitzada i permetrà respondre al nou marc del reglament de distribució específic del sector que entrarà en vigor a partir del mes de juny de 2023.

Aquesta decisió estratègica impacta directament a un gran nombre d’empreses que formen part d’aquesta federació que, a més d’afrontar les dificultats que ha generat la pandèmia i els nombrosos canvis en curs que afecten la mobilitat i l’automoció, han de sumar un nou front: el canvi de model de relació amb la seva marca. 

Per tot plegat, Fecavem se suma a la iniciativa de les patronals sectorials –especialment pel nostre vincle amb Faconauto-, així com les organitzacions sindicals, amb l’objectiu de coordinar esforços i treballar conjuntament per protegir els 35.000 llocs de treball que suma la xarxa actual de distribució d’aquest grup automobilístic. Des de la nostra patronal, recolzem poder donar la cobertura necessària durant el procés de transició al nou model de negoci previst per a l’any 2023.

A més, Fecavem demana al Ministerio de Industria, Comercio y Turismo així com al Departament d’Empresa i Treball, que vetllin perquè aquesta transformació es faci minimitzant l’impacte en l’activitat econòmica i l’ocupació del territori.