Skip links

Tanquem l’any amb una caiguda del 28,82%

Acabem l’any 2020 amb una caiguda per sobre del 28,82% de les matriculacions respecte a l’any 2019, una mica per sota del 30%.

Aquest mes de desembre han remuntat les vendes per les compres de darrera hora de particulars i les empreses, així com per les automatriculacions dels concessionaris.

Alguns compradors també han avançat la compra davant la pujada d’impostos i per la més que lamentable notícia, que els incentius a la compra Moves i Renove no continuaran. Des de la Patronal Fecavem i el Gremi del Motor, us avancem que durant el primer trimestre disposarem d’estocs matriculats per oferir els preus del 2020 mentre en disposem.

Els concessionaris han automatriculat també els darrers dies de l’any, alguns atenent a les indicacions de la marca, altres a la voluntat d’evitar l’increment de l’Impost de Matriculació amb el canvi d’any en vehicles que ja tenen en estoc. També per l’impacte de la normativa europea que sancionarà els fabricants d’automòbils que superin la mitjana de 95 grams de CO2 per quilòmetre recorregut.

Fecavem i el Gremi van portar a terme una campanya comercial impulsada des d’aquesta institució amb vehicles d’ocasió el passat 10, 11 i 12 de desembre, amb ofertes per tot el territori distribuïdes des dels concessionaris i compravendes. Aquesta campanya ha tingut un impacte positiu en els nostres associats perquè les vendes a particulars i a les empreses, descomptant les matriculacions tàctiques, han tingut un bon comportament. I ara més que mai era important superar aquest exercici tan complicat.

El mercat espanyol tanca per sobre de les 855M unitats amb una baixada percentual del 32% i aquest mal resultat ha estat causat pel confinament i la crisi econòmica i sanitària causada per la Covid-19. No podem estar contents amb aquests resultats i també per la manca de sensibilitat dels governants i totes les administracions. Ara més que mai necessitem la seva col·laboració i treballar coordinadament per recuperar-nos i aquesta és la línia de treball que els proposem.

En aquest sentit, el Govern no ha tingut cap mena de consideració pels usuaris i ha decidit aplicar l’impost de CO2 únicament a la nostra comunitat autònoma, Catalunya, tot i que el mateix president de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura, li ha reclamat a les diferents conselleries.

Aquest és el resum de dades en turismes:

  • Desembre: 14.853, respecte els 13.781 del 2019 tot i que la tendència anual baixa.
  • Novembre: 11.466, respecte els 14.020 d’ara fa un any és un descens del 18,2%.
  • Octubre: 12.019
  • Setembre: 11.389
  • Agost: 9.586
  • Juliol: 16.935
  • Juny: 12.028
  • Maig: 4.620

Teniu tot el detall de les dades al nostre INFOGRAM.