Skip links

Tarragona reivindica la mobilitat privada en el marc de l’Automobile Talks

La Cambra de Tarragona ha estat l’escenari escollit per celebrar una nova jornada de l’Automobile Talks que ha posat de relleu el ritme de matriculacions de tota la província de Tarragona, però també la necessitat de fer una aposta en termes d’indústria de l’automoció aprofitant les sinèrgies del Port de Tarragona.

A grans trets, la Patronal Catalana de Distribució d’Automoció Fecavem va reclamar en aquest context, la supressió de l’impost CO2 per la pèrdua de competitivitat que suposa al sector i pel perjudici a la recaptació catalana, doncs els ingressos que genera no compensen la pèrdua en impost sobre circulació i matriculació, generant a més una càrrega administrativa innecessària. Així doncs, el sector de la distribució demana un pla d’ajudes català dirigit a la renovació del parc, facilitant la compra amb ajudes directes en la compra d’un cotxe, una motocicleta o un vehicle comercial lleuger.

En paral·lel, el sector de la distribució va traslladar les peticions al nou Govern de Catalunya que en surti de les eleccions del 12 de maig. Les intervencions dels assistents van girar sobre la preocupació per trobar personal cap a les empreses del sector en la vessant de venda i postvenda i la relació amb les asseguradores, una situació que ha estat denunciada per les associacions més representatives de la postvenda del país.

En aquest context, l’actual Director d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya en funcions, Jordi Fortuny, va celebrar l’aposta de Chery per Barcelona, però va recordar que el també Conseller d’Empresa i Treball en funcions, Roger Torrent, ha viatjat al continent asiàtic per buscar sinèrgies que afavoreixin l’arribada de noves inversions a totes les comarques tarragonines.

En paral·lel, la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, va agrair la participació d’aquesta mena de jornades per tal de posar en valor la mobilitat privada i la seva necessitat.

L’acte va comptar amb les visions i els informes propis de l’automoció catalana i tarragonina de la mà del president d’Astave, Antoni Belmonte, i el president de Fecavem, Jaume Roura. Des del BBVA Consumer Finance, el seu director general a Catalunya, Xavi Vila, també va donar la visió econòmica d’aquest sector. Per part seva, la presidenta de Faconauto, Marta Blázquez, va oferir una connexió des de Madrid per donar un retrat global de Catalunya comparat amb la resta d’Espanya en pes automobilístic.

Posteriorment a l’Automobile Talks, la patronal Fecavem va celebrar la seva Junta Directiva on es va repassar en un ordre del dia l’actualitat més immediata que afecta l’automoció catalana i els canvis i processos assolits.

Les quatre províncies representades -Barcelona, Lleida, Girona i l’amfitriona Tarragona-, van poder compartir una jornada positiva.