Skip links

La Taula de la Contaminació de Colau, d’esquenes a nosaltres

El Gremi del Motor lamenta que la Taula contra la Contaminació que promou l’Ajuntament de Barcelona i l’alcaldessa Ada Colau tan sols es guia per la brúixola dels indicadors de la mobilitat privada, deixant de banda que aquesta qualitat de l’aire és la suma de molts altres aspectes. Així doncs, també destaca la transversalitat d’aquesta Taula però novament, els actors que hi participen són escassos. Constatem, amb aquesta iniciativa i la del Pacte per Barcelona, que el Govern actual del consistori no compta amb una àmplia majoria. D’aquest últim, ja es va aixecar Foment del Treball i l’han seguit d’altres entitats.
Però des del Gremi del Motor, volem destacar que no mirem de costat a l’agenda verda i volem ser part activa. Les emissions de diòxid de carboni (CO2) dels cotxes venuts a Catalunya durant el primer semestre se situen en 113 grams per quilòmetre recorregut, una baixada del 5% respecte la mitjana del mateix període el 2019. Catalunya se situa per sota la mitjana espanyola i per lluitar en afavorir noves dinàmiques hem reclamat l’activació del Pla Moves el més aviat possible. Portem mesos d’espera i encara no es poden registrar.
Malgrat tot, no defallim. La Unió Europea ha marcat que l’objectiu és arribar als 95 grams i la reducció dels darrers mesos és notòria i ha de seguir per aquest camí.

Emissions de CO2, gener-juny 2020