Skip links

Tres milions de vehicles elèctrics venuts el 2020

L’Agència Internacional de l’Energia (IEA) ha publicat un informe tecnològic amb una perspectiva global sobre els vehicles elèctrics. Aquest, posa de manifest que les marques i els responsables polítics impulsen el vehicle elèctric per assolir els objectius ambientals i de salut necessaris per a la població. 

A més de ser de dos a quatre vegades més eficients que els models amb motor de combustió interna, redueixen la dependència del petroli. D’altra bamda, les vendes de vehicles elèctrics creixen a un ritme ràpid a diferents mercats mundials on les infraestructures són adequades i les polítiques per abordar els costos d’inversió inicials són efectives.

L’informe vaticina que haurem d’esperar a l’any 2030 per equiparar el preu entre les dues tecnologies i pronostica que en deu anys, 1 de cada 14 vehicles serà elèctric. 

El passat any 2020, a nivell mundial es van vendre tres milions d’aquests i han experimentat un creixement del 41%, malgrat que les vendes mundials han caigut un 16%.  A més, es dona la circumstància que la Unió Europea ha avançat a la Xina com a primer mercat del VE.

Creixement per potències econòmiques mundials

Fatih Birol de IEA afirma que els governs haurien d’assentar les bases per accelerar l’adopció de vehicles elèctrics mitjançant ajudes per invertir en la producció de bateries i en el desenvolupament d’infraestructures de càrrega generalitzades i fiables. L’Agència posa a disposició aquest informe i, alternativament, el podeu demanar per correu electrònic a info@fecavem.cat