Skip links

Unitat dels principals sectors econòmics contra Colau

El president de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura, ha situat la mobilitat privada com un símbol de llibertat i democràcia

La seu de Foment del Treball ha acollit aquest matí l’acte empresarial dels representants dels principals sectors econòmics de Barcelona per qüestionar la política de mobilitat de l’alcaldessa, Ada Colau. L’acte ha estat presidit pel president de Foment, Josep Sánchez Llibre i ens hem sumat, des de Fecavem i el Gremi del Motor, amb el seu president Jaume Roura. També han participat el president del Gremi d’Hotels Jordi Mestre, el president de la Comissió del Transport Josep M. Martí, la vicepresidenta de Foment Mar Alarcón, i el president de la Comissió de Comerç Roger Gaspa.

Discurs del president Roura

El president Jaume Roura ha exigit “respecte per la mobilitat del cotxe i la moto que representen el 50% de tota la mobilitat”. Així doncs, ha destacat que juguen un paper molt important dins la ciutat de Barcelona però també a la societat en general. D’altra banda, els beneficis de cuidar aquest sector són diversos: “Millora de l’economia i l’ocupació que és una realitat demostrada i són els principals reptes que tenim. Ens preocupa, i molt, que l’alcaldessa Ada Colau i la tinent d’alcalde Janet Sanz posin mesures contra el cotxe i la moto de forma indiscriminada i irrespectuosa”. Com a exemple ha citat el cas Nissan: “No han mogut ni un dit per defensar-la”.

Per tot plegat, Roura recorda que la mobilitat privada i mecànica és “transversal, participativa, variable, extensiva i respectuosa”. Adjectius amb els que afirma: “La llibertat és el reflex principal d’una societat democràtica, respectem-la en una època on la necessitat sanitària, ser productius, segurs i nets és bàsic”. I conclou: “Alcaldessa, rectifiqui i pacti”.

Clam per una mobilitat respectuosa

Un total de 40 organitzacions dels sectors econòmics de Barcelona, que representen més del 80% de l’activitat comercial, turística, de l’automoció i la mobilitat, han mostrat un gran malestar i rebuig contra la falta de diàleg de l’alcaldessa Ada Colau i l’equip de govern municipal. Cal recordar que en les darreres setmanes, també ha nascut la Plataforma a favor de la Mobilitat lliure i els seus serveis. Des de Fecavem i el Gremi del Motor ens hem unit.