Skip links

Fecavem, sobre l’Acuerdo de Reactivación Económica y el Empleo

A expenses de la publicació al BOE, finalment s’ha aprovat el paquet d’ajudes al nostre sector. Crida l’atenció que ja estan disponibles per vehicles comprats des del 16 de juny.

Amb retard però el govern espanyol ha aprovat el Pla Renove 2020. Així s’ha informat després del Consell de Ministres celebrat aquest divendres 3 de juliol. La renovació és clau pel parc de vehicles amb què s’ajudarà a reactivar la producció del sector i sanejar una part dels vehicles actuals. La segona conclusió que extraiem és que ens crida l’atenció que es pugui optar a les ajudes per adquisicions de vehicles realitzades des del passat 16 de juny del 2020. Així doncs, cal tenir en compte que el pla està en vigor però caldrà tenir l’alerta posada en tots els detalls i requisits concrets per demanar la sol·licitud corresponent.

Des de Fecavem estem a l’espera del BOE ja que encara falta que es publiqui el Reial Decret que ens permetrà analitzar millor la forma i condicions per tal de formalitzar les sol·licituds corresponents. A grans trets, l’import del paquet aprovat suma 50.000 milions d’euros i es posa en marxa una línia d’avals de l’ICO per un import de 40.000M que serviran per nous projectes d’inversió empresarial. D’altra banda, es crea un fons de 10.000 milions que gestionarà la SEPI per recolzar la solvència de les empreses.

En l’aspecte que ens toca directament, el Pla Renove està dotat amb 250 milions d’euros que serviran per “estimular la demanda i activar la producció a Espanya així com promoure la substitució de vehicles més antics i contaminants”. Les ajudes podran donar-se de forma directa o indirecta i aniran dels 300 als 4.000 euros. També es preveuen unes ajudes addicionals de fins a 500 euros en el cas de desballestament d’un vehicle de més de vint anys, beneficiaris de mobilitat reduïda o llars on l’ingrés mensual és inferior als 1.500 euros.