Skip links

Xavier Trias assegura que és “amic dels cotxes i les motos”

En el marc del nou #GREMIConfidencial celebrat el dijous 23 de febrer des de CASA SEAT, el Gremi del Motor i la Mobilitat va poder conèixer de primera mà el programa sobre mobilitat que el candidat de Junts per a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, presentarà si guanya i és escollit com a nou alcalde de la capital catalana a partir del proper mes de maig. En paral·lel, Isidre Sierra, actual alcalde de Sant Climent de Llobregat que també es presenta per repetir mandat i vicepresident de l’AMB, va insistir en la necessitat de crear sinèrgies entre Barcelona i la resta de municipis catalans.

L’obertura d’aquesta segona jornada, posterior a la celebrada amb el PSC de Jaume Collboni, va venir donada per la benvinguda del president de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura i Calls. El president va subratllar la necessitat de tenir candidats i, per tant, un/a alcalde “normal” que porti a terme les tasques encomanades escoltant tot el teixit social, empresarial i associatiu de Barcelona. Dins aquesta normalitat, Roura va exposar a Trias i Sierra tot l’informe que el Gremi del Motor ha elaborat per fomentar la mobilitat privada, en paral·lel a altres fórmules que han de coexistir.

Ja emmarcats en la sessió, Xavier Trias va assegurar que ell és “amic dels cotxes i les motos” i no entén una altra manera que no sigui la d’apostar per buscar consensos i ser propositius: “No podem viure en la cultura del no a tot sense explicar les coses a la gent o tenir arguments prou sòlids”. Així doncs, va avançar que si surt com alcalde, aturarà les obres del Tramvia per la Diagonal i tan sols deixarà aquells trams que ja estan avançats. D’altra banda, va lamentar que l’actual alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, confongui el model original de les superilles: “L’autor d’aquest sistema el va potenciar per combatre el canvi climàtic, no per anar contra els cotxes”. I també va destacar que “molts veïns i veïnes del carrer Consell de Cent no estan contents amb les obres ni els canvis que patirà el carrer” i va recordar que amb la pacificació d’un carrer, en comptes d’un altre, pot provocar desajustos en els preus de la vivenda totalment descompensats: “Els que visquin al carrer València tindran uns perjudicis que no tindran els altres, per posar un exemple”.

Per la banda de l’actual alcalde de Junts a Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, va posar damunt la taula la importància de les motos: “He vingut des de casa meva a Barcelona amb moto, si aquestes no les tenim en compte, la mobilitat pot arribar al col·lapse”. I va apostar per la convivència i entesa entre mobilitat privada i pública, posant l’accent en les greus mancances i dèficit que arrossega el transport públic, sobretot Rodalies: “Si ens han de traspassar les competències, a part de gestionar-ho, hem de tenir múscul per poder afrontar tots els reptes que els trens ara no tenen. El cotxe és una alternativa que ha de seguir vigent sí o sí”.

El Gremi del Motor vol seguir impulsant la jornada del #GREMIConfidencial amb tots els/les candidats/es de la ciutat de Barcelona. Properament, posarem una nova data!