Skip links

Abril 2023 | Jaume Roura: “Reivindiquem un tracte just cap a l’automoció davant el Govern”

Començaré parlant de l’acte promogut per la Generalitat de Catalunya amb el President Pere Aragonès al capdavant celebrat aquest mes de març per impulsar l’automoció catalana. D’una banda, és important que el Govern públicament reconeixi la importància del nostre sector, des de la cadena de valors dels fabricants passant per la distribució. Ara bé, tan sols demanem que sigui un compromís ferm perquè, fins ara, només ens han posat traves en l’ús de la mobilitat privada.

Per tant, REIVINDIQUEM UN TRACTE JUST CAP A L’AUTOMOCIÓ, SENSE OBLIDAR LA MOTOCICLETA, DAVANT EL GOVERN, que ha demostrat al llarg dels anys el creixement del país, generant progrés i ocupació de llarga durada. Reiterem que la mobilitat privada és l’ajuda a la ciutadania per tenir una mobilitat lliure.

“Esperem tancar un març prou correcte”

D’altra banda, tanquem el primer trimestre de l’any 2023 a les portes de la Setmana Santa, un moment molt rellevant per al nostre mercat. Esperem que, malgrat el retard en les entregues, tanquem un mes de març prou correcte i ens encaminem a cobrir objectius per recuperar un mercat que tots necessitem, fabricants i distribuïdors.

Els moviments de les darreres setmanes que ha dut a terme la Unió Europea en referència al motor de combustió, fa pensar en que s’estan buscant solucions alternatives per conviure les dues motoritzacions, doncs l’electrificació va arribant, però encara s’han de resoldre moltes mancances. I cito exemples: els punts de recàrrega amb la problemàtica afegida dels permisos municipals per a la seva instal·lació, que ens porten a uns retards de 18 fins a 24 mesos per tenir tots els tràmits aprovats… Un fet inexplicable. Però també hem de combatre contra els ajustos de costos a la compra i facilitar les ajudes a la compra de forma més simplificada. Per tot plegat, hem de conviure amb les dues motoritzacions.

“Són inèdits els retards municipals”

Des de les organitzacions que liderem els canvis i el progrés, treballem per ajudar a les empreses del sector afrontar totes les dificultats que ens marquen incerteses, tant a les empreses com també als clients. Us animo i emplaço a estar atents i participar en tot el que us demanem, tots units som la solució.

És inqüestionable que s’han de trobar solucions perquè les nostres empreses puguem fer la feina que ens pertoca i la resta d’actors també. La situació de las companyies asseguradores han d’entendre que els nostres tallers els gestionem nosaltres, i no ells.

Companys i companyes siguem professionals, la competència sí, però la concurrència no!

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem i el Gremi del Motor