Skip links

Abril 2024 | Jaume Roura: “Toc d’atenció a la mobilitat privada de Catalunya”

Aquest mes de març, les matriculacions a Catalunya perdent pes respecte el conjunt d’Espanya. Pel que fa a turismes perdem pes: març, amb un -4,7% a Espanya vs -12% a Catalunya. I pel que fa a l’acumulat del primer trimestre Espanya suma un 3,1%, davant de Catalunya amb un -4,1%. Cal recordar que aquest no és el ritme suficient que necesitem per anar recuperant xifres de prepandèmia. I de tot plegat, ja en fa quatre anys d’aquella crisi. Però aquesta diferència a Catalunya ens representa un toc d’atenció molt seriós per la mobilitat privada de Catalunya.

En paral·lel, la tranformació de la mobilitat ha d’anar encaminada a l’electrificació, però palpem que no està entrant al gran mercat tal com s’esperava. És lògic tenint en compte totes les dificultats d’ infraestructures, especialment a Espanya, els preus alts per fer-ne un ús mojiritari de la mobilitat, entre d’altres qüestions.

En definitiva, tot està incrementat, també la incertesa dels compradors, tal com venim avisant des de fa temps. Esperem, sobretot des de la mateixa Unió Europea que ha agafat el lideratge de molts àmbits de competència, que prenguin mesures més encertades. Un altre desig és que els resultats electorals ens ajudin i els nous líders sàpiguen entendre la problemàtica existent. Per això, preparem una jornada que marcarà un abans i un després el proper mes de juny i que sereu informats puntualment i amb temps per reservar-vos la data.

També cal estar molt atents als temes laborals. A tall d’exemple, els canvis que marca el govern espanyol des de Madrid i que ens portaran més complicacions de costos i contractació amb les dificultats que ja tenim. En resum, des de la nostra Patronal, treballarem per defensar els drets de les nostres empreses.

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem i el Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona