Skip links

Abril “Els indicadors sobre mobilitat són positius”

Benvolguts companys i companyes,

Iniciem un mes d’abril i tanquem un març, dins la Setmana Santa, molt important històricament per a nosaltres pel que fa a mercats, tant de vendes com postvenda.

Malauradament, vivim moments complicats. Fa un any estàvem confinats i les nostres empreses tancades. Qui ens havia de dir que viuríem aquesta situació? Així ha estat però seguim aquí, en definitiva, el més important és ser-hi però amb una tristesa enorme pels que ens han deixat. Ara, els que seguim, hem de mirar endavant.

Les perspectives pel nostre sector són canviants, però tampoc hem d’alarmar-nos, ja que som empresaris de constants canvis motivats per la tipologia de negoci, les marques són les qui imposen el seu ritme -i ara més-, però la nostra aportació de gestió de servei, ha demostrat que avui per avui, és necessària.

I no ho diem només nosaltres. En declaracions de Raül Blanco, secretari general d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha destacat: “Sense indústria de l’automoció, no hi ha transició ecològica. El cotxe ha d’estar en el centre. Sense ell, no hi ha projecte. A més, l’automòbil i la indústria, sempre responen”.

Tots els indicadors sobra mobilitat són positius: motos, cotxes, entre d’altres, estan demostrant que som empreses de necessitat. Per mostra un botó, com el creixement de l’interès dels joves per treure’s el carnet de conduir amb dades històriques. Des de que van reobrir el 8 de juny passat estan examinant més de 600 persones només a la capital catalana, una xifra molt elevada segons el cap de la Prefactura de Barcelona, Adrià PuigPelat. Actualment, hi ha 75.500 persones, només a Catalunya, esperant examinar-se.

“Defensarem l’ús de la mobilitat privada costi el que costi”

Nosaltres, des de Fecavem, seguim treballant en defensa del sector. Us avanço que estem elaborant una proposta per entregar a l’Ajuntament de Barcelona detallada dels nostres drets i perspectives perquè escoltin el sector i rectifiquin algunes de les barbaritats que s’han comès en matèria de circulació i prohibició. No ens callarem, defensarem l’ús de la mobilitat privada, costi el que costi. La Plataforma per la Mobilitat Privada s’està organitzant i ordenant amb l’objectiu de ser més forta. Tenim totes les institucions al nostre favor, com Foment i també ens reunirem properament amb el RACC.

Una altra data que, si la Covid-19 no trenca, és la del proper 8 de juliol. Fins el 18 d’aquest mes, celebrarem el Saló Internacional de l’Automòbil, aquest any també motos que vol ser el primer saló que obrirà dins la Unió Europea després de l’esclat de la pandèmia.

El mercat del 2021 ha arrencat molt fluix. Funciona millor el VO que el VN, però si es consolida la necessitat d’ús, es recuperarà en el següent semestre. I si arriben les vacunes encara més. Per tant, hem de seguir perquè si hem resistit aquest darrer any tan complicat i inesperat, el futur ens portarà la recuperació a la normalitat.

En paral·lel, seguim amb les jornades de l’Automobile Talks en format webinar i volem fer-ne una “de sonada” respectant totes les mesures contra la Covid-19 des del Saló. Ja ho veieu, des de Fecavem i tots els gremis que l’integren, no parem per fer-nos escoltar com podeu veure el detall d’Impacte als mitjans que recull aquesta web i les circulars setmanals que us fem arribar.

Per acabar, des de l’àmbit polític més enllà del municipal a Barcelona ja esmentat anteriorment, i malgrat no ens escoltin, seguim defensant el sector. Les càrregues impositives són una constant que tampoc passen desapercebudes per Anfac i Faconauto, que estan apretant al govern d’Espanya i també ens ajuden a Catalunya. També haureu vist que ens hem sumat amb Foment del Treball per combatre l’Impost sobre Patrimoni amb el recurs d’inconstitucionalitat presentat. Recordem que som l’únic país de la Unió Europea que el cobren.

Acabo desitjant-vos una bona Setmana Santa, ànims i, com sempre reitero, ens en sortirem.

Una abraçada a tots i totes,

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem i el Gremi del Motor