Skip links

Adeu al triangle

El proper estiu començarem a acomiadar-nos dels tradicionals triangles d’emergència, vigents des de l’any 2019. El Real Decreto regula el dispositiu lluminós intermitent, el V-16 que “sense necessitat de sortir del vehicle, s’activarà en el sistema d’aquest a la part més alta per advertir de la presència d’un perill proper”.

Així doncs, de moment la seva incorporació s’especifica que serà voluntària i només en aquells vehicles connectats per mitjans telemàtics amb el Punto de Acceso Nacional. El nou dispositiu substitueix l’actual consistent en dos triangles col·locats davant i darrere del vehicle aturat.

Nou dispositiu lluminós

Aquest nou senyal garanteix la seva màxima visibilitat i comunicarà la seva activació, desactivació i geoposicionament amb el Punto de Acceso Nacional abans esmentat. Tot plegat, s’aconsegueix augmentar la seguretat de forma notòria. La col·locació, fins ara, dels triangles que comporta sortir del vehicle, ha suposat la mort en vies interurbanes de 42 persones en els darrers dos anys, del 2018 al 2020.