Skip links

Agost 2022 | Jaume Roura: “Aprofitem també l’estiu al màxim”

Companys i companyes,

Hem tancat un mes de juliol amb unes xifres que no cal parlar gaire, elles soles ho diuen tot. I en un dels mesos més importants per al nostre negoci, al llarg de tot l’any, la situació que vivim és molt complicada, ja que anar planificant la gestió de les nostres empreses a les circumstàncies, les marques, entre d’altres, no és fàcil.

Com diu la dita castellana “A río revuelto, ganancia de pescadores”. Les marques van traient uns resultats importants i nosaltres hem d’intentar fer el mateix, gestionar bé el nostre negoci allà on veiem possibilitats i guanyar.

Observem que la demanda del producte de segona mà, tant de dues rodes com de quatre, funciona, i malgrat l’envelliment del parc, els cotxes de més de deu anys són demanats pels compradors. Cal aprofitar-ho.

Perspectives de tardor fredes

Aquest mes d’agost, alguns tancaran i altres no per vacances. Aquest és el mes de l’estacionalitat de les vendes més baix d’any, però cal aprofitar-ho tot i més. Les perspectives de tardor i hivern venen molt fredes, més del normal i necessitem, repeteixo, aprofitar-ho tot.

Des de Fecavem i especialment el Gremi del Motor, estem treballant per fer front a totes les actuacions municipals, en contra de la mobilitat lliure. A tall d’exemple, com podreu comprovar vosaltres mateixos, els municipis i els seus consistoris ens estan reduint espais de circulació per carrils bici, seguint la fórmula de l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau. Com sempre us dic: Barcelona és el referent, justificant els ajuntaments partides dels fons europeus, cal continuar denunciant les males formes d’actuació tant per als usuaris com per a les empreses. No oblidem els motors econòmics que representen les grans capitals i la convergència que han de trobar per continuar sent-ho amb noves polítiques que respectin el medi ambient. Però tot o res sense pensament crític ens porta a un model caòtic i més contaminant.

Vull acabar amb un consell que m’aplico a mi i vull compartir amb tots vosaltres. Sobretot preneu totes les mesures de seguretat per als establiments, ja que se sap dels robatoris que s’estan produint, i totes les mesures són poques per als delinqüents que se les saben totes. Al setembre farem una jornada en el marc dels nostres Automobile Talks, sobre seguretat amb la participació de Mossos i el Tinent d’Alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. Les inscripcions ja estan obertes i us convido a venir.

Bones vacances  i amb el desig que, per al proper setembre, vinguem amb les piles ben carregades.

Una abraçada a tots i totes!

Jaume Roura Calls

President de Fecavem i Gremi del Motor