Skip links

Octubre 2022 | Jaume Roura: “Un Aeroport imprescindible per a nosaltres”

La nova junta de govern de Foment del Treball inicia pràcticament el seu camí impulsant l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona, amb el propòsit de trobar el consens necessari de totes les forces polítiques que ho permeti.

La voluntat empresarial és absoluta. Pel que ens toca a nosaltres com a sector d’activitat de l’automoció, el President de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura i Calls, és un dels membres del grup de treball de Foment d’aquesta taula i també vicepresident actual de la patronal després de ser nomenat el passat mes de juliol.

L’ampliació és imprescindible ja no per Barcelona i la seva província, sinó per a tota Catalunya. L’actual disseny i configuració està esgotant la seva capacitat i hem de disposar de les infraestructures necessàries per evitar el col·lapse.

Els detractors al·leguen l’elevat impacte ambiental i aquest també ha de ser un dels objectius de la comissió: salvar les objeccions perquè es sumin al projecte i apostem seriosament per aquest projecte, en benefici de tots i totes. Però és evident que Barcelona necessita connectar-se al món i disposar d’un aeroport intercontinental, a més de recuperar la inversió de 1.700 milions d’euros destinada a Catalunya, que suposaria la creació de desenes de milers de llocs de treball.

Endavant doncs amb la iniciativa empresarial i esperem recuperar aquell esperit olímpic que va imperar en els Jocs de Barcelona del 1992!