Skip links

L’automoció i el seu paper estratègic en la nostra economia

En començar a redactar aquesta nota, ens preguntàvem si al títol calia afegir, al final d’aquest, un signe d’interrogació (?) o exclamació (!).

D’exclamació perquè arranquem l’any amb l’aprovació del PERTE, un ambiciós pla d’ajudes públiques per al desenvolupament del vehicle elèctric i connectat. Invertir 2.975 milions d’euros en el sector i assignar el primer PERTE a l’automoció és, sense cap mena de dubte, una aposta de país.

Si llegim el projecte del PERTE, crida poderosament l’atenció el reconeixement de la rellevància del sector de l’automoció en l’economia -destacant el seu efecte tractor-, en ser el segon fabricant europeu de vehicles i el novè en l’àmbit mundial, a més de representar l’11% de la xifra de negocis del total industrial i el destí del 80% de la nostra producció a l’exportació. També que la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, manifesti l’aposta per convertir el nostre país en líder d’electromobilitat a escala europea, reforçant en el seu conjunt la cadena de valor i el teixit empresarial de l’automoció.

I és aquí quan plantegem l’altre signe: el de l’interrogant perquè, és clar, aplaudim les ajudes, però no pot quedar només en això. És públic i notori que la crisi de semiconductors frena les vendes i la renovació necessària del nostre envellit parc de vehicles. I en aquest entorn de dificultat, apujar els impostos de matriculació i d’emissions de CO₂ no ajuda.

Si realment el sector de l’automoció és una aposta de país, una manera de fer-ho és facilitant les vendes locals i fer créixer el 20% de vehicles que es queden al nostre país. I no és així, perquè no es promou la venda de vehicles ni renovació del parc i, a més, es penalitza d’una manera creixent la mobilitat en vehicle a motor en sectors urbans.

Tot plegat, ho diem perquè és obvi que, precisament, el que fa el sector de l’automoció és produir vehicles a motor com a solució de mobilitat. Per això tanquem aquest article amb un interrogant: té sentit una aposta de país per fabricar nous vehicles i dificultar, a la vegada, el seu ús?