Skip links

Grans canvis que poden transformar-se en oportunitats en l’automoció, segons KPMG

Aquest és el títol de l’informe publicat per KPMG Global Automotive Executive Survey 2021 (GAES 2021), el passat mes de gener, i analitza el sector a fons. Constitueix un document totalment necessari per preparar les nostres empreses, amb una visió a deu anys. Certament, hi ha desafiaments actuals que requereixen atenció immediata, però aspectes com l’entrada de nous operadors amb alta capacitat financera, de sectors tecnològics, l’evolució dels actuals sistemes de propulsió i els nous models de negoci vinculats amb els vehicles autònoms, cal tenir-los en compte.

Atès que els directius enquestats pertanyen a tot el món i a tota la cadena d’automoció, és una eina útil per marcar la trajectòria de l’empresa en els propers anys. Crida l’atenció que el grau de confiança és major a nivell global que al nostre país.

Quatre són els missatges clau en forma de conclusions: prepara’t per allò inesperat; no pots fer-ho sol (i caldrà recórrer a aliances, joint ventures o compres); tot gira entorn el consumidor; i finalment, tot és mou massa ràpid.

D’altra banda, el 62% dels directius espanyols preveu que el 2030 la majoria de les vendes de vehicles nous es faci ja per Internet. Aquest percentatge puja fins al 78% en el cas dels directius consultats a nivell global. D’aquesta manera, aconseguir una experiència digital fluida i sense complicacions serà un factor clau en l’elecció de compra dels clients, i és més important fins i tot que el propi rendiment del vehicle.

A més, pel que fa a les formes de propulsió, pel 61% dels entrevistats, la paritat entre els preus del vehicle elèctric i el vehicle de combustió serà ja una realitat el 2030.

ENLLAÇ PER DESCARREGAR L’INFORME!