Skip links

Donem la benvinguda al nou conseller d’Empresa, Ramon Tremosa

Reprenem el curs i el nostre objectiu és reconvertir el futur de la planta i les seves distribuïdores

Després d’uns dies i mesos convulsos amb la pèrdua de la segona indústria de Catalunya, Nissan, sembla que finalment s’està encaminant cap a solucions, encara temporals, però importants per treballar  i buscar solucions per cobrir aquest buit. Una absència que es farà efectiva el proper 31 de desembre del 2021, la data marcada per consolidar la retirada de Nissan a casa nostra.

Ara bé, recordem que de manera parcial ja que una part seguirà mantenint-se, com per exemple els recanvis i alguns serveis addicionals. Cal posar l’accent amb el seu personal que tindrà un tracte digne per afrontar aquesta deslocalització i el gran treball que estan fent els sindicats i l’empresa ara perquè es puguin anar veient i trobant les solucions necessàries.

Especialment per compensar els proveïdors, la peça clau d’aquest desenllaç i un tema importantíssim per la indústria i el gruix laboral a Catalunya ja dona cobertura a 20.000 treballadors. Per tant, cal treballar per trobar inversos, cobrir aquest buit i això és el que des de la Mesa de L’Automoció creada per Foment del Treball estem treballant i esperem trobar la solució a aquesta necessitat. En ella, participem des de Fecavem amb d’altres entitats com UPM, de la qual també soc president, i comptem amb tècnics, economistes, professors especialistes en automoció, logístics i empresaris dels sector. Tots coordinats amb els governs d’Espanya i Catalunya per la importància que representa a la nostre societat trobar una solució industrial. És per això que volem donar la benvinguda al nou conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, que agafa el relleu a la gran tasca feta per Àngels Chacón i haurà de liderar les converses.

Per acabar. Des de de Fecavem vetllem perquè es mantingui la distribució de Nissan ja que totes les empreses distribuïdores (a Catalunya i tot Espanya) representen un col·lectiu important d’ocupació i serveis per les quals volem la seva continuïtat.

Jaume Roura, president de Fecavem i el Gremi del Motor