Skip links

Fecavem se suma a la taula de treball pel tancament de Nissan

Fecavem se suma a la taula de treball per resoldre el tancament de Nissan

 

Des de la Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció, Fecavem, ens sumem al compromís per trobar la millor sortida al tancament de Nissan a Catalunya. D’entrada, participant de la taula de treball creada per Foment del Treball. Aquesta té per objectiu ajudar a resoldre i trobar la millor solució pel gran problema que suposa aquest tancament a Barcelona, Catalunya i Espanya.

Prop de 30.000 llocs de treball, 3.000 d’ells directes, es perdran. El problema és de dimensions, encara a dia d’avui, difícils de calcular. En la línia de Foment, considerem que el període de transició hauria d’anar més enllà de la data marcada pel 31 de desembre del 2020 tal com ha anunciat la direcció de Nissan des de Japó. Cal el temps suficient per modernitzar la planta  de la zona franca de Barcelona i facilitar el traspàs econòmic i social reduint al màxim els conflictes derivats. Aquesta taula ha de servir per mirar de reconduir la situació.

Demanem els esforços de tothom. També dels polítics i el compromís real i pràctic. Hem escoltat, darrerament, missatges que han creat confusió i no denoten el respecte cap a les persones que estan patint aquesta crisi. Cal seriositat, rigorositat i afrontar els problemes que vindran. La imatge d’unió, compromís i treball que Barcelona projecti en els propers dies pot ser vital pel desenllaç final.