Skip links

Ja és imminent l’aprovació del paquet climàtic FIT FOR 55

El Parlament Europeu té com a objectiu aprovar els nous estàndards de CO2 per a vehicles nous amb horitzó 2025, 2030 i 2025. Abans però, en nom de la distribució de l’automoció europea, l’AECDR fa els següents advertiments i recomanacions que compartim des de Fecavem:

  • L’objectiu de 3,5 milions de punts de càrrega per l’any 2030 és insuficient i s’hauria de doblar. És necessari estimular i incentivar nous punts de càrrega per assegurar una xarxa d’infraestructures de vehicles adient.
  • La directiva europea AFID que planifica la xarxa per punts de recàrrega i d’alta potència, hauria de fixar objectius pels estats membres vinculants.
  • Les mesures han d’evitar la fragmentació del mercat i una eventual fractura social. És una realitat que els estats membres de la UE avancen a ritmes diferents. En països com el nostre, els vehicles electrificats representen un 10% i en altres països, aquesta percentatge es triplica. La demanda de vehicles elèctrics no és homogènia ni sòlida i existeix el perill de desaliniar l’oferta comercial i la demanda en els mercats locals. Els indicadors de mesura  han de contemplar-ho.
  • A més dels vehicles elèctrics, hi ha altres tecnologies que la UE ha de contemplar, com l’hidrogen, els biocombustibles o l’e-fuel. Aquestes opcions són especialment rellevants en el transport per mercaderies i en llarg recorregut.

Vols saber més?

Nota de premsa facilitada per FACONAUTO i ACEDR

Accedir a la Biblioteca AECDR https://www.aecdr.eu/documents-library/