Skip links

Cazoo commociona la distribució d’automoció

La plataforma de vendes de cotxes de segona mà, Cazoo abandona el seu negoci a la Unió Europea per concentrar-se al Regne Unit. La decisió es portarà per davant almenys 750 llocs de treball a Europa, a més dels 750 llocs que va eliminar al Regne Unit a principis d’aquest any. L’empresa es quedarà amb uns 3.000 empleats i al Regne Unit desitja assolir una quota del 5%.

Cazoo va començar a operar a Alemanya i França el desembre del 2021, abans de llançar-se a Espanya i Itàlia el passat mes de maig. Aquests mercats van representar menys del 10% de la seva facturació en el primer semestre de l’any.  Cazoo ha gastat i segueix gastant milions d’euros per aparèixer relacionada amb el món de l’esport i, és patrocinador de la Reial Societat, València, Lille, Olimpique de Marsella, Bologna CF o SC Freiburg, mentre que en bàsquet destaca el Baskonia. Tots aquests patrocinis són estèrils perquè es retira.

Cazoo no pot suportar l’escassetat de VO, l’augment de preus i la important inversió addicional que es requereix per continuar expandint el seu negoci a la UE, incompatible amb les seves prioritats d’obtenció de rendibilitat. En el primer semestre de 2022, les pèrdues de Cazoo s’havien duplicat enfront del mateix període de 2021 assolint els 280 milions d’euros, malgrat un increment de facturació del 153 per cent fins als 724 milions d’euros. Caço Aquesta situació ha deteriorat el seu valor borsari i obliga Cazoo a començar a sortir de la UE.

La decisió marca el final d’un ambiciós impuls internacional de Chesterman, qui anteriorment va fundar el portal immobiliari Zoopla i va cofundar el LoveFilm (el Netflix europeu), llançant Cazoo amb l’objectiu de revolucionar la venda minorista d’actes usats, amb un model de negoci que han replicat per Auto1, Carvana, CarGurus, Vroom o Cars24.