Skip links

Compromís del govern espanyol amb l’automoció

La presentació del baròmetre Automobility Trends, celebrat el passat 15 de setembre a CASA SEAT, ha servit a les distribuïdores per analitzar el terreny a través dels resultats que donen les enquestes. Però des de Fecavem hem volgut fer un pas més enllà. Així doncs, en aquesta sessió, va participar el president de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura i Calls, que va subratllar la necessitat de conviure de l’automòbil amb les altres formes de mobilitat sense ser exclosos de les grans àrees metropolitanes. En paral·lel, també va demanar explícitament a la Ministra d’Indústria del govern espanyol, Reyes Maroto, a reunir-se en una taula properament per mirar l’encaix d’aquesta crisi i anar conjuntament a superar-la entre els empresaris de l’automoció i el govern actual president per Pedro Sánchez. Per la banda de Maroto, us informem que va agafar el compromís d’agendar una trobada abans de tancar aquest 2022 amb el president Roura.

CASA SEAT

Us recordem que el Baròmetre Auto Mobility Trends 2022 By Metyis ja està disponible. L’estudi recull les dades de l’única enquesta transversal feta a empreses de mobilitat i automoció, així com els articles d’anàlisi de líders empresarials, sindicals i de l’Administració del sector, entre els quals el del President de Fecavem.

CASA SEAT

La jornada va servir per presentar els resultats de l’enquesta sobre aspectes com l’evolució del negoci, les inversions generals i en nova mobilitat, els efectes de la guerra d’Ucraïna i la crisi dels microxips a l’activitat econòmica, les principals mesures aplicades per fer front a la difícil conjuntura, la participació en projectes finançats amb fons europeus Next Generation i les perspectives sobre ocupació.