Avança la reforma de Via Laietana, malgrat l’oposició manifestada pe entitats que han presentat primer al·legacions a l’Ajuntament de Barcelona i després han iniciat un contenciós administratiu. Per tant, constatem com un dels primers requisits que han de tenir les reformes urbanístiques de tanta importància i impacte no el té. Per què? Compta amb una notable oposició ciutadana, així com també política, que és majoritària.
Una altra vegada, la polèmica està servida i no és ara el moment d’encetar més fronts a la capital catalana. Però malauradament és així i preval una mirada focalitzada en la qualitat de l’aire i la protecció de la salut pública, ignorant altres efectes també molt transcendents, que podrien ser compatibles amb una òptica mediambiental de consens.
Fins a l’inici d’aquestes obres, s’estima que passaven per aquesta via 47.000 vehicles diaris. En canvi, ara, ja no poden fer aquest trajecte el trànsit en transport privat per pujar i amb un col·lapse per baixar sense precedents.
El Gremi del Motor és una de les entitats que manté la seva oposició ara per via judicial, presentant un contenciós administratiu. I ho fa pels perjudicis que comporta en la funcionalitat de les solucions de mobilitat que aporten els seus associats a la ciutadania i l’empresa.
La resolució en bloc de totes les al·legacions que s’han presentat és un mal precedent. Sobretot tenint en compte el resultat de la sentència judicial desfavorable a les Zones de Baixes Emissions. Per concloure, en defensa del conjunt de socis i en benefici dels ciutadans i empreses que veuen vulnerats els seus drets, aquest Gremi inicia un camí judicial al que no volíem arribar, però que malauradament hem d’afrontar perquè ens hi han abocat.