Skip links

Dani Ortuño, d’Autortuño: “No tanquem les 24 hores i oferim un servei gratuït addicional”

L’entrevista de l’InfoGremi del mes de juliol la dediquem a conèixer un dels compravendes més històrics del Gremi del Motor, Autortuño. Aquesta empresa familiar va ser fundada per Jaume Ortuño, el qual va tenir quatre fills. El negoci l’han seguit dos: Sílvia Ortuño i Dani Ortuño. Precisament parlem amb ell, en Dani, que està al capdavant de la gerència. Amb més de 45 anys d’experiència, les pautes bàsiques mai han canviat tot i adaptar-se als nous temps. L’atenció amb el client, la qualitat del producte i un servei proporcional amb el preu fa que, encara ara, vinguin clients de les primeres èpoques.

Autortuño està situat a l’Avinguda Madrid, número 89 de Barcelona. Compten amb una cinquantena de vehicles exposats, al llarg d’un espai de 800 metres quadrats, totalment revisats i amb la garantia corresponent. Però també els podreu trobar a través de la seva web, www.autortuno.com

Autortuño

La tendència actual, la crisi dels microxips, les segones vides que volem donar als aparells, sigui quin sigui, posa de relleu la importància del vehicle d’ocasió?

Sense cap mena de dubte s’ha allargat molt la vida dels vehicles. Hem agafat molt protagonisme en el món de la distribució per diversos motius, però et destacaria la desorientació que porta el client en no saber quin és el cotxe de futur a curt termini. Els canvis en moltes normatives i algunes d’elles pendents d’aprovació, fa que la persona quan ve a comprar es pregunti si d’aquí a dos anys aquell cotxe serà l’adequat. Per això moltes vegades es valora el km 0 o de segona mà. D’altra banda, com bé deies amb la crisi de microxips derivada de la covid, els temps d’espera per un cotxe nou poden anar fins els nou mesos de retard i això afavoreix el VO amb una rotació destacada.

Autortuño

Bon moment pel negoci…

Sí i no. Estem vivint un moment actiu i dolç, però el problema que tenim és que ens costa trobar gènere. Abans la gent quan comprava un cotxe nou ho feia amb una il·lusió que continua existint però la fan perdre amb l’exigència de mesures i la manca de concreció. Mirem d’adaptar-nos, en definitiva, a les necessitats que ens demanen.

Com ha canviat la compravenda en les darreres dècades?

És evident que els canvis són molt ràpids. Ara, el client valora un servei àgil i intentem donar un servei de venda i assessorament 100% complet. M’explico: cobrim la necessitat de fer la revisió del vehicle, pintura, automàtics o llarga vida. Un servei gratuït que ens fidelitza el comprador final.

Dani Ortuño

I en la compra de vehicles que també oferteu, com funcioneu?

Ens oferim a desplaçar-nos al domicili o parlar amb els clients de forma online sense pauses. A més, també es poden passar per les nostres instal·lacions a qualsevol hora i sense cita prèvia on taxem al moment i donem les màximes facilitats. Amb quinze minuts ens comprometem a fer la gestió. I també incorporem un servei de whatsapp i mail, a banda de la trucada tradicional, per a qualsevol petició. Per acabar, si una persona no pot moure’s, ens desplacem nosaltres a casa seva. Comprem cotxes des de fa molts anys i les transaccions online o les taxacions a domicili ens han fet la vida més fàcil a tots plegats.

Autortuño

Quins cotxes podem trobar a Autortuño?

Et diria que la nostra oferta cobreix qualsevol mena de necessitat. El cotxe alemany i japonès són els que tenen més prestigi en termes de fiabilitat o percepció. També hi ha altres marques que premien pel seu disseny com Volvo i Jaguar. En definitiva, veniu i mireu!

Així ho farem. Per acabar i lligats a l’actualitat més immediata. Heu reforçat la vostra seguretat per aquest estiu? Els Mossos ens informen que els robatoris per encastament a punts de venda com centres de distribució o joieries poden estar en el punt de mira…

Sí, hem posat més seguretat incrementant les càmeres i hores de gravació. També hem establert protocols nous amb l’ús de les claus i el blindatge de l’espai.