Skip links

Els drets dels consumidors… I els de les empreses?

Sense comptar amb la participació de les empreses, el ministre de Consum Alberto Garzón ha impulsat una normativa que augmenta els drets dels consumidors considerablement, transposant una Directiva europea amb una interpretació favorable a una de les parts, és a dir, el consumidor.

Sí, és cert que tots som de consumidors en moltes vessants de la nostra vida, però el que no és de rebut és aquesta càrrega de responsabilitats a les empreses. Des de Fecavem entenem que en aquesta nova redacció legal, es produeix l’esmentat desequilibri en el comerç de vehicles a motor.

Ens trobem que hi ha poc marge de temps per canviar la  normativa. El compte enrere acaba amb l’any 2021. Ara, des del Congrés dels Diputats s’obre una finestra d’oportunitat a fer una esmena. Fecavem s’adhereix a les esmenes de la patronal CEOE, les de FACONAUTO i GANVAM, però a més s’ha reunit amb els partits polítics catalans ERC, PDeCAT, PSC i PPC per explicar de primera mà, l’impacte negatiu per a les empreses que comercien vehicles a motor nous i usats. Des de la nostra Patronal, hem aconseguit que algunes esmenes dels partits polítics incorporin el nostre punt de vista.

Aquesta acció és una carrera contrarellotge perquè si no aconseguim canviar el text legal, a partir de l’any 2022 haurem d’adaptar l’activitat comercial a les noves responsabilitats previstes en l’ordenament jurídic.