Skip links

El mercat elèctric no arribarà als objectius del govern

Fecavem i el Gremi del Motor han celebrat el segon Automobile Talks, amb BBVA Consumer Finance i el seu Director a Catalunya, Xavier Vila. També ha comptat amb l’assistència, en format webinar, de més d’un centenar d’interessats. En aquesta ocasió, per la temàtica escollida, també hem comptat amb la col·laboració de Fecatra i el seu president Celso Besolí.

L’acte ha donat el tret de sortida amb el president de la nostra entitat, Jaume Roura, que també ha aprofitat per reiterar la nostra adhesió al manifest impulsat per Foment del Treball que reclama més suport de les administracions a les empreses i aturar els actes vandàlics viscuts. El president Roura s’ha sumat de forma presencial en l’acte a l’Estació del Nord.

Centrats en la ponència, Perspectives de tallers fins el 2025 i indicadors clau en la presa de decisions en planxa i pintura, el primer ponent ha estat Víctor Hernández, Consultancy Teamleader, CR Spain i Responsable de la Consultoria Glasurit. Ha donat la clau de la gestió en la presa de decisions en carrosseria. Una branca d’activitat que queda condicionada pel sector assegurador que utilitza uns procediments de valoració dels sinistres que ara mateix són insuficients.

Per la seva banda, José Manuel López Montoya, Director Comercial MSI Sistemes d’Intel·ligència de Mercat, ha parlat de previsions del Parc per Canals, propulsions i edats, tant a  Espanya com a Catalunya. López constata que els vehicles de combustió composen i composaran la majoria del parc, encara que els motors ecològics de nova generació guanyen mercat. Les previsions s’allunyen clarament de les del govern central. Així doncs, el govern espanyol estima per l’any 2023 arribar als 250.000 vehicles elèctrics i López pronostica 80.000 turismes i 12.000 vehicles comercials l’any 2025. Són estimacions diferents i que posen de manifest que la petició d’Anfac i Faconauto d’emprendre mesures urgents de dinamització del mercat són necessàries per a capgirar la inèrcia que segueix el mercat de l’automoció.

PONÈNCIA DE VÍCTOR HERNÁNDEZ

PONÈNCIA DE JOSÉ MANUEL LÓPEZ MONTOYA

Per saber més:

Automobile Talks és una iniciativa impulsada per Fecavem que compta amb el patrocini de BBVA Consumer Finance i el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.