Skip links

‘Ens ha deixat Joan Vilalta’, carta de Miquel Donnay

‘Ens ha deixat Joan Vilalta’, carta de Miquel Donnay

Ens ha deixat Joan Vilalta per culpa de la COVID, amb 93 anys. Ateses les circumstàncies, no ens hem pogut acomiadar d’ell com es mereixia, acompanyant la seva dona Mercè i els seus fills, en Josep i la Rosa.

Jo puc parlar d’ell des de la vessant professional, en compartir tots dos a l’Associació de Cconcessionaris Ford, bons moments. En Joan va ser un ferm defensor de la professionalitat dels concessionaris i per a mi un referent com a professional. Amb ell, vaig poder compartir molts viatges de la marca i això em va permetre conèixer-lo de ben aprop.

Garatge Vila-Vila, foto cedida per Josep Vilalta Riera

De la seva trajectòria professional, vull destacar que la seva vida professional es va iniciar els anys de la postguerra, creant la societat Vila-Vila amb Pere Vilaregut, a Granollers. Ha tingut la representació de marques com Austin, Alfa-Romeo, Pegaso, Mercedes i… especialment Ford, a finals dels 70 fins el moment actuals. Amb un lideratge que el va fer obtenir la distinció europea de la marca ‘Chairman’s Award’, en diverses ocasions.

Garatge Vila-Vila, foto cedida per Josep Vilalta Riera

La coneixença amb ell venia de la meva joventut, concretament en la meva etapa com a cap de vendes d’Eutrasa de les Franqueses perquè ens comprava vehicles de segona mà. Des d’aleshores, va ser un referent per a mi, pel seu gran coneixement de la mecànica i el negoci.

Davant del grup continua el seu fill Josep amb les marques Ford i Volvo, ara amb nombroses instal·lacions, a Catalunya. El seu pare l’ha precedit en una etapa amb cicles de bonança però també de crisi i dificultat i li desitjo el millor d’ara endavant. En nom del sector doncs, ens acomiadem de Joan Vilalta, un mirall com a professional i com a persona.

Miquel Donnay – President del Gremi del Motor (2006-2018)