Skip links

Algú entén com es calcula l’impost d’emissions CO2?

De cara a l’any vinent, ja us vam informar que les quotes de l’Impost sobre les emissions de CO2, pujaran substancialment en funció de les emissions de cada vehicle. Per explicar aquest impacte, vam preparar una taula que presenta les quotes d’enguany i de l’any vinent.

El que no hem tingut en compte és que els vehicles on no figuren les emissions i se’ls aplica una fórmula de càlcul que atén a diverses dades tècniques dels vehicles, un d’aquests paràmetres és l’antiguitat, que canvia amb cada nou exercici. D’aquesta manera, ens trobem que les emissions dels vehicles on aquesta dada figura en la fitxa tècnica, seran les mateixes per a cada exercici i, en canvi, tots aquells vehicles que les emissions es calculen, amb els pas de l’any, s’incrementaran.

Des de l’inici, la nostra patronal Fecavem ens hem posicionat en contra d’aquest impost perquè s’ha plantejat incorrectament i aquesta informació reflecteix una incongruència més que ens reafirma en la nostra valoració inicial.

En definitiva, la base imposable de l’Impost es calcula amb tres criteris i maneres diferents: aplicant el càlcul logarítmic que figura en la llei reguladora per aquells vehicles on no figura la dada en el registre de trànsit; el valor d’emissions NEDC que correspon al valor que es registrava fins el 2020; i a partir de l’any 2021, el valor d’emissions WLTP. Quin maldecap per a no res!