Skip links

Febrer 2023 | Jaume Roura: “Es preveuen millores, però lluny de la recuperació del 2019”

Ja estem plenament submergits en el 2023, però seguim amb els pressupostos d’enguany pendents de tancar-se. En paral·lel, les dades de previsió de mercat donen senyals de recuperació. Així doncs, esperem i desitgem que es compleixin perquè, realment, ho necessitem.

Com a referència darrera, tenim que el mercat de VN a Espanya es pot situar entorn les 950.000 unitats, això suposa un 17% de creixement respecte el 2022. Cal celebrar unes previsions que no es basen en l’optimisme, sinó en la realitat.

Pel que fa a Catalunya, també s’estimen millores: 112.000 unitats, és a dir, l’increment d’un 10% respecte el darrer 2022. D’aquesta manera, podem observar que pel que fa a les matriculacions creixen menys que a la resta d’Espanya. I coneixem sobradament els motius. Aquí tenim un factor important, les vendes de renting, que no ens computen i fa que a Catalunya venem un 30% de les operacions de renting que acaben sent matriculades a la Comunitat de Madrid.

Pel que fa al mercat del vehicle d’ocasió VO, les previsions indiquen que tindrem una tendència de manteniment de mercat amb un lleuger creixement. Tota la resta de canals, incloses les motocicletes, també ens donen unes previsions de creixement. En definitiva, és un any de recuperació, però encara lluny del que necessitem, per assolir les dades del 2019, abans de l’esclat de la pandèmia del 2020.

No ens enganyem. Estem vivint un moment de transformacions de sistemes de venda, però el més important es que recuperem mercat, i ja ens adaptarem al que toqui, com sempre hem fet.

La distribució d’automoció representem un servei de necessitat i, com a tal, ens han d’entendre i respectar. És per això que des de la nostra patronal lluitem per fer-nos escoltar. La societat ens necessita i els polítics ho han d’entendre, malgrat que des de la mateixa Unió Europea es marquin camins no gaire encertats, perquè el nostre sector al llarg de més d’un segle d’història, tan sols ha portat prosperitat, treball i creixement econòmic.

Aquest any és molt especial, electoralment parlant cal estar atents, per les municipals i les generals. I des dels mateixos gremis i la nostra patronal Fecavem, treballem per acompanyar tots els canvis cap a una mobilitat neta i sostenible, però que comptin amb nosaltres. Per això, més que mai, cal que estiguem units i participatius, amb tot el que us demanem.

Una abraçada forta i, com diu el nostre lema, rodem junts!

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem