Skip links

Fecavem aposta per la renovació del Moves III

El govern espanyol de Pedro Sánchez preveu, en els seus pressupostos del 2023, una nova dotació assignada per al programa MOVES III, marcada des del passat 2021 fins a l’any vinent. Així doncs, Catalunya ha rebut un 20% dels recursos, que equival a un total de 125.000 milions d’euros i s’han destinat a parts iguals pel que fa a l’adquisició de vehicles elèctrics i híbrids endollables, però també per a infraestructures de recàrrega. Les sol·licituds d’ambdues línies superen ja el 85% i si es prorroga la dotació pressupostària, el pla mantindrà la seva continuïtat pel 2023.

Imports en les ajudes

L’entitat gestora del pla anuncia mesures immediates per accelerar les resolucions de les ajudes i els pagaments efectius als beneficiaris, doncs en aquest moment mantenen un retràs considerable. L’ajuda mitjana al comprador d’un vehicle es xifra en 4.000 euros i als titulars de les infraestructures de recàrrega en 7.800 euros. Són ajudes prou importants per als beneficiaris, encara que malauradament, el decalatge entre sol·licitud de l’ajut i el cobrament per part del beneficiari és massa llarg i cal fer tot el possible perquè sigui menor. Un lament que es reitera sempre que s’obren aquesta mena de convocatòries.

Des de la nostra patronal Fecavem, reiterem que mantenim la nostra aposta per aquest programa que, tot i les seves febleses detallades en aquest article, continuen sent l’única eina i, per tant imprescindible i necessària, per a la renovació del nostre envellit parc automobilístic, així com en la disponibilitat d’una xarxa de punts de recàrrega elèctrics.