Skip links

El Gremi del Motor demana el replantejament dels nous radars a la ciutat de Barcelona

La finalitat de seguretat i sostenibilitat que els justifica no s’assoleix i la sensació dels conductors perjudicats és un afany recaptatori desmesurat

Aquesta setmana s’han posat en marxa els 17 nous radars a la ciutat de Barcelona que l’actual govern de l’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat amb la finalitat de millorar la seguretat vial i la sostenibilitat dels carrers. Malgrat tot, aquests objectius no es compleixen tal com experts acreditats han reiterat en dues línies: d’una banda la perillositat que suposa anar a una velocitat màxima de 30 km/h en el carrer Muntaner, sense passos peatonals ni limitacions entre vianants i automòbils més enllà dels que marca el semàfor. De l’altra, la congestió i el trànsit rodat que s’ha incrementat amb aquesta velocitat i fa tenir una combustió dels nostres vehicles més perllongada durant el trajecte efectuat.
Aquests nous radars, juntament amb l’allau d’obres que patim el veïnat i la ciutadania, que només es poden entendre en clau electoral, fan en el seu conjunt que moure’s per Barcelona sigui cada vegada més complicat. Aquesta ambició per accelerar la pacificació de la circulació està provocant el descontentament veïnal i de molts usuaris del transport rodat, tal com el mateix Secretari General del Gremi del Motor, Joan Blancafort, va subratllar en el seu darrer article per a la revista Infogremi.
Per tot plegat, demanem a l’Ajuntament de Barcelona i, concretament a la Regidora de Mobilitat, Laia Bonet, que replantegi un sistema que, amb menys d’una setmana, ja provoca el malestar dels usuaris motivat per raons de facto. Més enllà d’aquestes dues causes, també hi ha la derivada recaptatòria. I els centenars de multes imposats en un sol dia respon a la inviabilitat d’aquesta nova velocitat, però tamé a la manca d’informació prèvia. Des de l’actual Ajuntament, asseguren que van enviar una carta a tots aquells usuaris que en els darrers mesos superaven els límits que finalment s’han imposat, però des del Gremi del Motor, tampoc tenim constància que la campanya hagi arribat a la majoria dels afectats.

Aquests són les ubicacions dels nous radars:

C/Numància (entre c/Anglesola i c/Déu i Mata)
C/Pau Claris (cantonada c/Aragó)
C/Mallorca (entre c/Nàpols i c/Roger de Flor)
C/Mallorca (entre c/Muntanya y c/Fontova)
de Gràcia (entre c/Aribau i c/Alfons XII)
C/Indústria (entre c/Sant Quintí i c/Conca)
C/Sant Antoni Maria Claret (entre c/Trinxant i c/Guinardó)
C/Balmes (entre c/Marià Cubí i trav. de Gràcia)
C/Balmes (entre c/Francolí i c/Santjoanistes)
C/Entença (entre c/Provença i c/Rosselló)
C/Sardenya (entre c/Taxdirt i trav. de Gràcia)
C/Muntaner, (entre c/Còrsega i c/Rosselló)
C/ Aragó (entre c/Urgell i c/Casanovas)
Gran Via de les Corts Catalanes (alçada c/Sant Roc – c/Sant Germà)
Diagonal (entre pl. Pius XII i Palau de Pedralbes)
Diagonal (alçada de c/Numància)
de la Bonanova (alçada del nº 70)