Skip links

L’impost de matriculació tornarà a pujar el gener del 2022

Al sector de l’automoció se’ns compliquen les coses. La crisi dels semiconductors ha frenat l’activitat fabril i comercial per les demores en els terminis de lliurament. Les existències de vehicles tendeixen a esgotar-se i els usuaris han d’esperar mesos per rebre el cotxe que desitgen.

El Govern espanyol ha vetat l’esmena proposada pel PDeCAT per prorrogar un any més els tipus impositius vigents fins a final d’any. D’aquesta manera, s’ha donat una garrotada més en comunicar la pujada de l’impost de matriculació, una mesura que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener del 2022. La notícia no ha tingut bona acollida, ja que s’associa a un encariment del preu dels cotxes.

Sobre això, la ministra d’Hisenda María Jesús Montero ha comunicat que la congelació té els dies comptats i, un cop aprovat el nou pressupost del 2022, les taxes i els trams corresponents es començaran a aplicar. Així doncs, a partir de l’1 de gener de 2022, la cosa canviarà i l’impost de matriculació girarà al voltant dels percentatges següents:

  • Fins a 120 g/km de CO2: 0%
  • Entre 121 i 159 g/km de CO2: 4,75%
  • Entre 160 i 199 g/km de CO2: 9,75%
  • Per sobre de 200 g/km de CO2: 14,75%

El que sembla que és evident és que les darreres setmanes de l’any, constitueixen l’última oportunitat per aplicar els tipus vigents.