Skip links

Fecavem celebra la congelació de l’impost de matriculació

Des de la Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció, celebrem que el Congrés doni suport a la congelació de l’impost de matriculació. Una iniciativa que afavoreix als consumidors, qui havien de pagar-lo, i alhora el mercat de l’automoció per reactivar la demanda de compra. Recordem que venim de firmar un abril fatídic en matriculacions a tot l’Estat Espanyol, amb un 40% per sota dels nivells previs a la pandèmia.
L’escull que queda des de Catalunya continua sent l’Impost de CO2, únic a tot l’Estat i impulsat per l’anterior legislatura del Govern de la Generalitat. Avui però, toca celebrar la congelació de l’Impost de Matriculació. El president de Fecavem, el Gremi del Motor i la UPM, Jaume Roura, lloa la iniciativa: “Estem contents que els polítics ens escoltin i cal felicitar els diputats al Congrés del PDeCAT per dur a terme una proposta que beneficiarà el nostre sector però també l’economia del país”. Fecavem també demana rapidesa a l’hora de completar el tràmit legal fins a la seva aprovació definitiva per no frenar el mercat esperant l’entrada en vigor del canvi normatiu.

L’esmena ha estat acceptada amb els vots favorables del PDeCAT, Esquerra, PP, Vox, Ciutadans i el PRC. El PSOE i Unidas-Podemos han votat en contra i el PNB s’ha abstingut. En el seu document, el PDeCAT proposa un canvi en els trams d’aplicació de l’impost de matriculació per revertir el que va passar l’1 de gener, quan es va incrementar el preu mitjà dels vehicles nous com a conseqüència de la nova legislació ambiental. D’aquesta manera, l’impost sobre matriculació en vehicles es mantindrà com era vigent a 31-12-20 i no incrementarà, com han fet altres països fabricants. La decisió queda pendent de ser validada al Senat.