Skip links

Informe matriculacions de vehicles a motor, juliol 2022 a Catalunya

Valoració de conjuntura

Repetim un mes amb el mateix escenari de dificultat per trobar vehicles nous i usats. Aquesta escassetat trobar producte desemboca amb un increment de preus que des d’Anfac estimen d’un 6% de mitjana en el nou i que Coches.net estima en un 30% en l’usat. La inflació continua desbordada i els preus energètics alts. Aquest marc afecta la decisió de compra i molts ciutadans i empreses opten pel vehicle usat com a solució alternativa.

Així doncs, el mercat segueix deprimit, en una oferta que de producte es va encarint i amb un sector que, com molts d’altres, ha de fer front a una transformació de 360 graus, davant les externalitats negatives que se li atribueixen, com són les emissions ambientals o la sinistralitat.

Els vehicles actuals incorporen tecnologia molt innovadora que corregeixen a la baixa les emissions i aporten mesures que redueixen la sinistralitat amb elements de seguretat preventiva, activa i passiva, però s’incorporen massa a poc a poc al mercat.

Darrerament, el govern espanyol ha adoptat mesures centrades en fomentar el transport públic, una mesura que té un beneficiós impacte en part de la ciutadania: aquella que té accés a la xarxa pública, però malauradament no s’estenen al sector de l’automoció, un dels pilars de l’economia productiva i l’ocupació del nostre país.

Per a la incorporació de vehicles més eficients i per dinamitzar l’activitat del sector, urgeix una reforma de la fiscalitat actual. L’entorn deprimit del sector xoca amb dades sorprenents de recaptació fiscal vinculada a l’automòbil, que a l’any 2021, la recaptació fiscal ha pujat un 15,9%. Pel que fa a la recaptació vinculada al vehicle nou, aquesta ha pujat un 9,7%, tot i que les matriculacions només han variat un 0,3%. Per tant, la pressió fiscal relacionada amb la matriculació de vehicles ha pujat. I pel que fa a la recaptació de consum del carburant, ha pujat un 20,5%, seguint l’estela de la pujada de preus de l’energia.

El portaveu de Fecavem, Joan Blancafort, afirma que el Gobierno té marge d’actuació per canviar la dinàmica del sector.

Quines són les principals dades de matriculacions a Catalunya?

En aquest informe facilitem dades de matriculacions de turismes i totterrenys (automòbils de turisme nous), també la suma de ciclomotors i motocicletes (dues rodes) i les matriculacions de furgonetes i furgons.

Les matriculacions d’automòbils de turisme baixen un 17,2%, els vehicles de dues rodes baixen un 8,4% i les furgonetes i furgons baixen un 23,1% aquest mes de juliol. Són dades que evidencien que en els set primers mesos de l’any, les matriculacions de turismes baixen un 11,6%, els vehicles de dues rodes pugen un 9%i furgonetes i furgons baixen un 37,8%.

Les matriculacions d’automòbils de turisme nous per província

Les matriculacions d’automòbils de turisme i totterrenys a Catalunya baixen un 17,2%. A Catalunya hi ha 8.975 unitats matriculades. Per províncies, Barcelona presenta una variació interanual del -19,7%. El pes de la província de Barcelona en el mercat català es concreta en el 74%. Per la seva banda, Girona baixa un 3,5%, Lleida un 22,5% i Tarragona un 6,4%.

A Catalunya, l’acumulat anual es xifra en un -11.6% i 59.073 unitats matriculades. Per províncies, Barcelona presenta una variació interanual del -14,9% en l’acumulat d’any. Girona baixa un -2,6%, Lleida queda per sota en un -7,45% i Tarragona manté un acumulat positiu d’un 4,7%.

El mercat català d’empresa i lloguer es desinfla

En la comparativa amb el conjunt del mercat espanyol, el mes de juliol a Catalunya baixa un -17,2% i el conjunt estatal un -7,8%. El canal particular -canal preferent dels concessionaris-, a Catalunya ha baixat un 11,6% i en el conjunt d’Espanya un 12,1%. Mantenen doncs, comportaments molt semblants. A Catalunya però, el pes sobre el total del mercat es xifra en un 67% i en canvi, en el conjunt espanyol, un 42%. El mercat de particulars català representa un 19,1% del total.

El canal empresa representa un 30% a Catalunya i baixa un 18,7% respecte l’any anterior. En el conjunt espanyol, el canal empresa representa també un 30% però en comparació amb l’any anterior, puja un 2,7%. El canal empresa català representa un pes del 8,8% del total, una xifra absolutament condicionada per la pressió fiscal, concretament l’Impost sobre el CO2.

El canal rentacar o lloguer representa un 3% a Catalunya i baixa un 61,9%, una dada absolutament ridícula atenent el pes del turisme català. El canal de lloguer estatal representa un 15% de les matriculacions i encara que cau un 38,9% interanual, en el conjunt de l’estat té un pes i rellevància que a Catalunya no té.

La compra d’automòbils de turismes per canals ha canviat per l’impacte de l’Impost CO2

Aquest quadre presenta l’evolució del pes dels canals a Catalunya respecte el total espanyol. A l’any 2014, el canal lloguer representava un 4,3% i en el que portem d’exercici 2022, un 2,6%.

Cal tenir en compte que en l’any 2014, representava un 20,6% el canal empresa i ara només representa un 8,65%. En els nou anys comparats, la pèrdua de pes d’aquest canal és alarmantment significativa.

I finalment, el canal particular creix a Catalunya fins a arribar al 19%, en un entorn on aquest canal va perdent pes específic perquè molts compradors financen la seva compra amb fórmules com el renting, els contractes de subscripció coneguts com lising.

Catalunya perd pes específic en el conjunt d’Espanya

Lluny queda ja el pes del 15,7% que tenia Catalunya en el conjunt espanyol i ara ens situem entre l’11% i 12%, abans de l’anunci del nou impost que grava el canvi climàtic.

El mercat de la motocicleta a Catalunya pateix la manca de producte

Aquest mes de juliol a Catalunya, la variació interanual és del 10,9%. Barcelona presenta una baixada del -12,1% i 2.892 unitats. Girona baixa un -8,6% i 521 unitats. Lleida baixa un -22,5% i 117 unitats. I Tarragona matricula 393 unitats i té una variació interanual del -0,3%.

El mercat de la motocicleta a Catalunya es desaccelera

En l’acumulat anual, a Catalunya la variació interanual és del +5% i 25.824 unitats matriculades. Barcelona presenta una variació interanual del 3,9% en l’acumulat. Girona se situa en un +5%, Lleida un -2,5% i Tarragona un 18,2%.

La dificultat per disposar de producte és un dels factors bàsics en l’evolució de les vendes de motocicletes, en el decurs d’aquest any 2022.

Guanyen terreny les noves solucions de motoritzacions

En el quadre resum per motoritzacions de mercat d’automòbils de turisme acumulat a Catalunya, es pot comprovar que la motorització preferent del mercat és la de gasolina, amb un 44,54%. El dièsel se situa en un 10,41%. Els vehicles híbrids amb gasolina representen un 15,62%, i els elèctrics purs (BEV) sumen un 4,77%. En el seu conjunt, les motoritzacions alternatives als motors dièsel i gasolina freguen la meitat, concretament un 45%.

Les motoritzacions alternatives s’obren pas als turismes

Aquest quadre il·lustra la progressió per carburants. Al llarg de l’any 2012, el motor de combustió superava el 95% de les matriculacions i amb el pas dels anys fins a l’acumulat que portem de l’actual exercici 2022, on el dièsel ha perdut pes en el mercat. Actualment és el motor de gasolina qui lidera un mercat molt repartit, on l’híbrid gasolina amb elèctric és la segona opció més escollida, amb un 15,62%. El dièsel representa el 10,41% de les matriculacions i l’elèctric frega el 5%, amb un 4,77%.

Els vehicles pesats segueixen usant dièsel, els lleugers incorporen les noves motoritzacions

En el quadre anterior posem de manifest que els turismes incorporen noves motoritzacions. Però aquest anàlisi no es pot extrapolar a altres tipus de vehicles. El combustible per excel·lència en la motocicleta és la gasolina. Les furgonetes s’obren a noves motoritzacions alternatives, com també succeeix en els turismes. El pes de l’elèctric és evident en ciclomotors, solució que adopten moltes empreses del motosharing. La presència del motor dièsel en els vehicles pesats i furgons és molt important.

Dacia Sandero regna la classificació per models d’automòbils de turisme i Honda SH 125, la de motos

El turisme més venut en el mes de juliol a Catalunya és el Dacia Sandero amb 383 unitats, seguit del Toyota Yaris amb 300 unitats i el Hyundai Tucson amb 296 unitats.

En motocicletes, la Honda SH125I lidera amb 258 unitats i en furgonetes, el model més venut és el Peugeot Rifter, amb 219 unitats.

Els totterrenys (SUV) guanyen quota de mercat a Catalunya. El quadre adjunt posa de manifest que els turismes perden pes en el mercat respecte el SUV. En l’any 2020, representaven un 64%, el 2021 baixen a un 62% i ara se situen en un 56%. D’aquesta manera, els SUV representen un 35% el 2020, un 38% el 2021 i un 43% el 2022.

Autors de la nota informativa

Fecavem és la patronal que representa als comerciants dedicats a la venda de vehicles a Catalunya. Fecavem és l’organisme que uneix el Gremi del Motor de Barcelona, Corve Girona, Astave Tarragona i Automoció Lleida. Coordina, gestiona, fomenta i defensa els interessos generals i comuns d’aquestes davant organismes i institucions públiques i privades.

El Gremi del Motor de Barcelona i Província, nascut l’any 1957, és una associació patronal que actualment té un total de 1.030 agremiats i col·laboradors, que representen 1.100 punts de venda, agrupats com a distribuïdors de Marca d’Automòbils, Motocicletes i Vehicles Industrials, Agents Oficials i Compravendes. L’entitat defensa els interessos col·lectius i particulars dels seus agremiats.