Skip links

Les inversions de Chery-Ebro i Seat aporten ocupació i activitat econòmica

Superem un mes d’abril d’activitat frenètica marcat per les convocatòries electorals que afecten al conjunt de la ciutadania i les empreses, però també per les inversions, ja efectives, de Chery-Ebro i Seat, que aporten ocupació i activitat econòmica a Catalunya.

La meva felicitació als que han aconseguit aquesta fita, entre els que he de destacar el president de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura, que ja me’n parlava de Chery abans de la pandèmia l’any 2019. Uns projectes, també el de Seat, de gran envergadura que il·lusionen el sector de l’automoció i brinden un futur a moltes famílies. El President Roura ha representat Fecavem i el Gremi del Motor en la presentació dels dos anuncis d’inversió.

En paral·lel, es continuen definint els nous escenaris de la nova mobilitat. Amb l’anunci del Govern de la Generalitat de Cataunya a les portes de les eleccions del 12 de maig, surten amb un decret que restringeix l’ús dels vehicles de motor sense distintiu i amb etiqueta groga. Un decret llei que afecta poc menys de dos milions d’unitats i que condiciona el valor de mercat de totes elles.

Un anunci que caldria anar acompanyat per mesures facilitadores com, per exemple, la renovació del parc, com promou el govern gallec. Però això no s’ha anunciat com tampoc constatem que el MOVES estimuli la renovació, bàsicament per manca de mitjans tècnics i humans.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona planifiquen la nova mobilitat teixint l’estratègia amb horitzó 2030. Assistir a tots els debats i convocatòries és un repte per organitzacions com la nostra. Amb una mirada més llarga, l’AMB planifica l’urbanisme proposant reduir en un 50% els desplaçaments del vehicle privat. Una delegació de representants de les 21 entitats que van presentar al·legacions agrupades, hem visitat a destacats responsables polítics i tècnics, que en els termes exposats, manifestant que aquest propòsit no ens encaixa.

Com és habitual, la justícia opera amb un decalatge de temps, però quan arriba com ara ha estat amb la sentència que anul·la la reforma del carrer Comte Borrell, les sentències anulen accions de l’anterior govern de Barcelona molt difícils de revertir per l’enorme impacte per a ciutadans i empreses. I ara què? Això em pregunto com suposo també molts us fareu.

Acabo fent referència a les trobades professionals que impulsem. Vam visitar Tarragona amb una excel·lent acollida i ara tornem a convocar als associats, especialment els de Barcelona, per traslladar-los oportunitats comercials de la mà de B:SM, l’Ajuntament de Barcelona i Enterprise.

Joan Blancafort

Portaveu i Secretari General de Fecavem i el Gremi del Motor