Skip links

Les jornades Automobile Talks arriben per primera vegada a Lleida

La Patronal Catalana de l’Automoció, Fecavem, ha celebrat una nova jornada dels cicles Automobile Talks des del Parador de Lleida, de la mà de l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció de Lleida i el seu president, Mario Pinilla.

La jornada ha comptat amb la presència de totes les entitats provincials que integren Fecavem: l’amfitriona, en aquest cas de l’Associació lleidetana, però també Corve Girona, Astave Tarragona, el Gremi de la Mobilitat de Sabadell i el Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona.
El president de Fecavem, Jaume Roura, ha estat taxatiu: “La mobilitat privada dependrà de l’aposta que els nous polítics municipals facin després de les properes eleccions. I especialment, haurem de veure què passa si continua la política que fins ara estem patint des de l’Ajuntament de Barcelona i que condiciona la connexió amb la resta de ciutats i municipis de tota Catalunya”.

Centrats en la província de Lleida, tampoc ha viscut d’esquenes a la crisi actual i en el 2022 ha seguit la tendència global amb 5.150 turismes matriculats, un descens del 0,6%, però per sota de la mitjana global catalana que se situa en el 12%. En aquest sentit, tots els ponents han subratllat la importància d’enfortir les associacions i la unitat de tot el col·lectiu en un moment de grans incerteses en l’àmbit de l’Administració, des de la del Govern, passant pel Gobierno i la mateixa Unió Europea.

Els ponents que han completat la jornada són: Xavi Vila, Director del BBVA Consumer Finance a Catalunya; Agustí Garcia, vicepresident de Faconauto i el Gremi del Motor; i Joan Miquel Malagelada, president del Club Automoció Lleida.