Skip links

Juliol | Jaume Roura: “Un Pla Renove constitueix la millor solució al moment que vivim”

Tanquem el primer semestre del 2024 i, en el seu conjunt, no podem pas dir que han estat sis mesos satisfactoris. I les darreres matriculacions de juny continuen en aquesta línia, ja teniu l’Infogram complet amb totes les dades. I és que no acabem de recuperar els objectius marcats que es basen en recuperar la situació del mercat en tots els seus àmbits: vendes i postvenda amb xifres prèvies a la pandèmia, les del 2019.

La repetida situació d’incertesa que vivim, frena les decisions dels clients. I pel que fa a la temporada alta, de maig i juny, ja hauríem de veure reflexada la millora amb un increment dels mercats, encaminats a les xifres de prepandèmia, però la cosa va al revés. Per què?

D’una banda, són moltes les coincidències que s’acumulen sense resposta: la falta d’estabilitat política, n’és una. Necessitem governs estables, primer que governin i s’acabin tantes baralles entre tots ells. I segon, que valorin el que representem industrialment i a nivell d’ocupació laboral. Som una necessitat social per a tots. En resum: escolteu el sector, ens cal ja un pla de renovació del parc en tots els models combustió i electrificació. No hi ha pas prou només amb un producte que acaba d’implantar-se, potser perquè no ho han plantejat prou. Tampoc hi ha prou amb limitar-se a incrementar el Pla Moves perquè no funciona i els clients se senten enganyats per la burocràcia i agilitzar els cobraments. Les coses s’han de posar fàcils per al conjunt de la ciutadania.

I tenim exemples que vàrem funcionar i molt bé quan es van posar en marxa els plans Renove oficials gestionats per nosaltres. El coneixement que dona l’experiència de funcionament fa que ens limitem a aplicar-la i no fer experiments amb errors incalculables. Un pla Renove ben gestionat constitueix la millor solució per combatre la contaminació derivada de la mobilitat que, per cert, no és la principal, però volem ser la solució i no el problema.

En definitiva, aquest dilluns 1 de juliol enfilem el segon semestre del 2024 i seguirem des de les institucions, presentant propostes perquè els governants escoltin i apliquin solucions efectives.

Molts ànims a tots i totes, venen per endavant sis mesos més de molta pujada que, de ben segur, superarem, com sempre ens ha caracteritzat a l’empresariat del sector de l’automoció.

Jaume Roura Calls

President de Fecavem i el Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona