Skip links

Juny 2024 | Jaume Roura: “Hem d’analitzar què està passant perquè el mercat estigui tan aturat”

En línies generals, hem de valorar aquest mes de maig, ja passat, amb preocupació. D’una banda, s’estan produint moltes oscil·lacions en els indicadors mensuals i la situació ja ve des dels inicis d’aquest 2024 amb un gener, març i maig que han presentat indicadors negatius, mentre que febre i abril sí van pujar.

D’aquesta manera, l’acumulat anual se situa per sota les matriculacions del 2023 i també en negatiu davant les previsions inicials que vam fer a l’inici de l’any des de Fecavem. Però el que més preocupa és la tendència catalana comparada amb el conjunt d’Espanya. Mentre les matriculacions de turismes creixen en el conjunt d’Espanya per sobre del 3%, a Catalunya perdem fins a un 10% d’aquestes respecte el mes anterior, abril de 2024. I el mateix observem en la tendència de l’acumulat anual. A Espanya se situa en creixements absoluts per sobre del 6% i a Catalunya la tendència negativa ja arriba al -2,5%.

Per tot plegat, és evident que alguna cosa està passant i tota aquesta situació d’incertesa l’haurem d’analitzar de forma urgent i esbrinar per què el mercat està tan aturat. Us convido a conèixer l’Informe de les Matriculacions de maig que el Secretari General i Portaveu de Fecavem i el Gremi del Motor, Joan Blancafort, us farà arribar a la vostra newsletter i també publicarem a través de la nostra web.