Skip links

L’IPC, el darrer factor que condiciona les matriculacions de juny a la baixa

Les vendes de turismes i vehicles comercials mantenen la tendència descendent de mesos anteriors, condicionats per la situació macroeconòmica, un IPC desbocat i amb els subministres d’energia pels núvols. La reacció del potencial comprador resta condicionada per la conjuntura general.

El sector continua atenent les comandes de compra, amb temps d’espera més llargs dels que ens agradaria, per la dificultat de les marques de subministrar el producte. El mercat s’ha reorientat atenent a que els turismes nous arriben als concessionaris amb a un ritme molt menor. Es manté però, l’interès per renovar per part de la ciutadania, que en molts casos opta pel vehicle d’ocasió per evitar els temps d’espera.

El sector de les dues rodes evoluciona positivament a Catalunya. La motocicleta puja un lleuger 0,7% a Catalunya, a pesar de la caiguda de Barcelona del -2,5%, mantenint una tendència de creixement semestral del 8,4%. El ciclomotor puja a Barcelona impulsat per la compra d’empreses de sharing, aquest mes en un percentatge de tres dígits, concretament el 151%.

La projecció pel que resta d’aquest 2022 és cada vegada més incerta. Als factors esmentats li hem de sumar les pujades de tipus d’interès que ha anunciat el BCE. La resolució de la crisi dependrà de factors externs, fonamentalment la invasió de Ucraïna, però també de factors interns, com el control del IPC i les decisions que adoptin els poders públics per reconduir la situació actual.