Skip links

Fecavem considera que l’ampliació dels ERTO és insuficient

L’acord establert aquesta setmana entre la CEOE i els sindicats pel diàleg social demostra que és la millor eina per aconseguir un acord per sortir progressivament de la crisi. Ara bé, des de Fecavem ens sumem al lament de Faconauto ja que considerem que estendre els ERTO per causa de força major fins el 30 de juny és del tot insuficient.

L’automoció té, en aquests moments, 108.000 treballadors d’empreses del sector comercial de l’automoció amb un ERTO en un context on la caigda de les matriculacions podria superar el 40% quan acabi l’exercici. Així doncs, el panorama pel juliol requerirà de mesures extraordinàries que ara mateix no es contemplen.

El govern espanyol de Pedro Sánchez reitera que aquesta crisi no la pagarem els de sempre. L’any 2008 es van tancar amb la crisi econòmica, un 30% dels concessionaris. Volen repetir aquestes dades tan lamentables? Les nostres empreses generen a l’estat espanyol 161.500 llocs de feina directe i una facturació de 43.073 milions d’euros. Tots hi perdem si ens deixen caure.

Aquesta posició és compartida pels principals actors econòmics de la societat. També per Foment del Treball que va més enllà i destaca un altre aspecte a tenir en compte: les sancions desporporcionades previstes per d’aquí a 6 mesos. Us detallem què diuen:

Respecte a la modificació de la Disposició Addicional Sisena del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març respecte a les obligacions i sancions per a les empreses durant sis mesos posteriors a la data de represa de l’activitat, Foment lamenta que no s’hagin exclòs de les sancions els supòsits per causes objectives, i que cada empresa ha de tenir la llibertat de decidir en funció de la seva situació econòmica, tècnica, organitzativa o de producció. Foment defensa que les empreses que lluiten per prorrogar els ajustos temporals de plantilles mostren el seu compromís per salvar l’ocupació i donar continuïtat a l’empresa de manera gradual a la recuperació de l’activitat. No és possible establir un marc tan estricte i aliè a la realitat de l’empresa, limitant fins a tal punt la seva capacitat de prendre decisions responsables i compromeses amb els seus treballadors, proveïdors i clients.

Descarrega’t l’acord social pel treball!