Skip links

L’automoció, exclosa de les ajudes de la nova llei

El Reial Decret llei 5/2021 publicat al BOE el passat 13 de març, exclou tot el sector de la distribució i la reparació de vehicles de la línia d’ajudes directes anunciades.

Així doncs, les ajudes establertes en el primer eix amb una línia de 7.000M d’euros, no podran ser utilitzades pels venedors de vehicles tot i haver-se anunciat, també per escrit, que serien d’aplicació als sectors del comerç a l’engròs i el minorista.

Tampoc seran d’aplicació per aquelles empreses amb un ERTO en vigor a partir de l’1 de febrer de 2021, segons el RD-llei 2/2021, ja que només són considerats aquells sectors esmentats expressament pel RD-llei 5/2021. I d’aquesta manera queden exclosos els venedors i els tallers de reparació de vehicles encara que tinguessin un ERTO en vigor anterior.

Lamentablement el nostre sector empresarial, cal recordar que és un dels més significatius en la generació d’ocupació a tot l’Estat espanyol, està suportant grans caigudes en la venda de vehicles i una gran reducció de l’activitat de reparació per l’aplicació de les diferents normatives estatals i autonòmiques de limitació a la mobilitat, s’ha vist totalment menyspreat pel legislador. En aquests moments, només ens queden les línies ICO i l’ajornament dels deutes tributaris. “Tot un consol”.

Com afecten les noves mesures del Govern?

D’altra banda, us recordem que la Generalitat de Catalunya ha acordat mitjançant una resolució les noves mesures que entren en vigor sobre el desconfinament comarcal. La portaveu en funcions del Govern, Meritxell Budó, també ha afirmat que el Procicat treballa per ampliar el toc de queda a les 23h i obrir la restauració als vespres en els propers quinze dies.

NOVES MESURES SANITÀRIES